URL: Jeskola Buzz - program do tworzenia muzyki
Zalety:
+ obiektowy model instrumentów i efektów, które podłącza się do centralnego wyjścia MASTER
+ obsługa rozszerzeń VST za pomocą Polac VST Loader
+ wprowadzanie nut do wzorców lub gra w GUI instrumentów VST za pomocą klawiatury komputerowej lub MIDI
+ każdy obiekt na planszy może zawierać wiele wzorców, które można podpiąć do sekwencji
+ presety - niektóre generatory mogą emitować wiele ciekawych brzmień - np. FSM Infector
+ analizator sygnału i monitor CPU dla każdego obiektu
+ wiele parametrów można ustawić ręcznie w edytorze wzorców
+ klonowanie obiektów
+ cofanie i ponawianie akcji
+ obsługa wielu wątków, automatyczne kopie bezpieczeństwa
+ obsługa sampli - wavetable
+ obsługa free wave output device dla innych aplikacji
Wady:
+ niektóre akcje można wykonać tylko za pomocą klawiatury
+ przed rozpoczęciem należy przeczytać pomoc - patrz wyżej
+ w czystej instalacji brak wielu maszyn i funkcji, np. danych ID3v2, rozszerzonego nagrywania,
+ obsługa jest trudna podobnie jak w Blender 3D lub GIMP, jednak interfejs staje się coraz bardziej przyjazny
Strona 1 z 1
Jeskola Buzz Tworzenie muzyki
Napisano 27 lipiec 2009, 16:29
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 27 lipiec 2009, 16:38
Ha! Wreszcie ktoś docenił moje stanowisko pracy.
Nie wiedziałem tylko że działasz w nim Ferrari, myślałem że avatar masz przypadkowy. Ogólnie historia programu jest dość ciekawa, po utracie źródeł autor odzyskał co mógł i stworzył dość stabilną wersję programu. W nowej wersji są jednak kłopoty z kilkoma maszynami, szczególnie brakuje mi Jeskola Freeverb. Obsługa rzeczywiście może być trudna, siedzę w Buzzie od 2002 roku, i nawet nie wiem jak korzystać z niektórych wtyczek.
Masz jakieś swoje kawałki?
Masz jakieś swoje kawałki?
Gigabyte M52L-S3 | Athlon X2 5000+ | 4 GB DDR2 | Asus EN9800GT | Samsung 500 GB SATA II
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Temat jest zamknięty