Komputer Świat Ekspert - Forum: Media Center - brak obrazu w TV. - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Media Center - brak obrazu w TV.

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   zygfryt 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 211
  • Rejestracja: 10-czerwiec 05

Napisano 04 sierpień 2009, 15:03

Witam.

Mam dziwny problem z telewizją w programie Windows Media Center. Od 3 dni na wszystkich kanałach jest czarny obraz, lecz dźwięk słychać doskonale.
Po zauważeniu problemu jeszcze raz wyszukałem kanały w Media Center, ale nadal było źle. Nie pomogła także wymiana końcówki kabla, który podłączyłem dla testu do telewizora i wszystko było OK.


Czy przyczyną może być usterka w karcie telewizyjnej. Musze nadmienić, że jakiś tydzień temu zdarzyło się to samo, ale następnego dnia już było dobrze.

Nie liczę na szybkie rozwiązanie problemu, ale chociaż na jakieś podpowiedzi, jak sprawdzić, co może być przyczyną. Niestety nie mam pod ręką innej karty telewizyjnej. Zainstalowałem program ChrisTV, ale on nie wykrywa żadnych kanałów (kartę TV rozpoznaje).

Karta, którą posiadam - Pinnacle PCTV 110i.

Pozdrawiam.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama
Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
wojtek0569  : (12 maj 2014 - 14:14) I forum znów działa ;)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP