Komputer Świat Ekspert - Forum: Problem z przyciskami na klawiaturze - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Problem z przyciskami na klawiaturze

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysiek0636 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 11
  • Rejestracja: 24-czerwiec 08

Napisano 05 sierpień 2009, 15:40

Witam,

Dzisiaj nagle mi się pojawił problem z niektórymi przyciskami w klawiaturze(Lewy Control, Delete, 5, 6, -), w ogóle nie działają, ale działa np. Prawy control i tak samo mogę napisać cyfry i "-" na klawiaturze numerycznej, to nie wirus bo przeskanowałem komputer, a nie sądzę żeby tak nagle przestały działać z przyczyny fizycznej, myślę że problem jest w software a nie za bardzo mi się uśmiecha format robić, proszę o pomoc. Klawiatura nie jest multimedialna z dodatkowymi przyciskami, po prostu zwykła klawiatura.

BTW: próbowałem już programy do zmiany funkcji klawiszy oraz przeinstalowywanie klawiatury;
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   r2r 

  • S.T.S - Strange Things Searcher
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 117
  • Rejestracja: 10-marzec 07

Napisano 05 sierpień 2009, 18:35

A masz może w językach klawiatury angielski i polski zwykły? jak tak to je wykasuj i zostaw tylko programisty. spróbuj jeszcze wcisnąc ctrl+shift
i3 530 @ 2,93 GHz , 2*2Gb DDR3 OCZ Gold, GTX 460 TOP Direct CU 1 Gb DDR5, Seagate - Barracuda 2*500 Gb, Gigabyte P55-UD3L
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   diablok 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 71
  • Rejestracja: 27-luty 09

Napisano 05 sierpień 2009, 20:17

Wyświetl postUżytkownik r2r dnia 05.08.2009 19:35 napisał

A masz może w językach klawiatury angielski i polski zwykły? jak tak to je wykasuj i zostaw tylko programisty. spróbuj jeszcze wcisnąc ctrl+shift

co ma język klawiatury angielski czy polski zwykło do przycisków "delete czy control" możesz spróbować dać przywracanie systemu tak 1 lub 2 dni do tyłu powinno pomóc :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysiek0636 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 11
  • Rejestracja: 24-czerwiec 08

Napisano 05 sierpień 2009, 20:25

Język i tak i tak mam polski programisty tylko, bo sam też to sprawdzałem, ctrl + shift nie pomaga, przywracanie spróbuję jutro tylko nie mam żadnego punktu wczesnego tylko z dzisiaj już po awarii że tak to nazwę, ale może spróbuję po prostu dać z płyty Windowsa napraw, może pomoże.

Albo może wymienię klawiaturkę w końcu już trochę ma, tylko że jeśli to sprawa programowa to właśnie i to może nie pomóc.

Użytkownik Krzysiek0636 edytował ten post 05 sierpień 2009, 20:30

0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

  • Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3605
  • Rejestracja: 21-marzec 04

Napisano 05 sierpień 2009, 22:46

Spróbuj wejść do BIOS-u - zazwyczaj klawiszem DELETE, gdy komputer wyświetla ilość pamięci, dyski, itd. Zanim zacznie startować system operacyjny. Jeśli masz możliwość, przetestuj pozostałe niedziałające klawisze. Po prostu NIE zapisuj zmian przy wyjściu. Jeżeli nie uda Ci się wejść, to raczej wina sprzętu. Spróbuj podpiąć inną klawiaturę.

Sprawdź, czy klawisze działają w trybie tekstowym - np. w konsoli przywracania Windows, dysku startowym. Jeżeli masz jakąś dystrybucję Linuksa uruchamianego z płyty (możesz pożyczyć u znajomych), przetestuj i tam.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Krzysiek0636 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 11
  • Rejestracja: 24-czerwiec 08

Napisano 06 sierpień 2009, 11:50

No sprawdziłem, do BIOSu nie mogłem wejść, więc podłączyłem klawiaturę z drugiego komputera i działa dobrze, no cóż trzeba będzie wymienić klawiaturę, ale i tak mnie to zdziwiło, że tak nagle to przestało działać, a klawisze 5 i 6 przestały jak naciskałem kombinacje z Ctrl. Nie wiem czy jest taka możliwość, bo nie znam się za bardzo na sprzęcie, ale może w klawiaturze się jakoś przeprogramowały przyciski i wysyła błędne dane do komputera. Nie wiem.

Hehehe jaki bezsens, podłączyłem później z powrotem swoją klawiaturę i nagle wszystko działa, nie wiem co to się stało ale, dzięki za pomoc wszystkim i temat uważam za zamknięty.

Użytkownik Krzysiek0636 edytował ten post 06 sierpień 2009, 16:53

0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) A ja nadal będę tu zaglądał :))
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) Minęło tyyyyle lat
wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP