Witam,
Czy ktoś z Was wie w jaki sposób mam usunąć wirusa? Wirus jest w folderze na pulpicie, bardzo dziwne treści w nim są. Nie mogę go, ani elementów jego zawartości usunąć do kosza, nie mogę poddać kwarantannie, ani wysłać plików do analizy. Podczas skanowania też nie można nic zrobić, bo antywir w raporcie pokazuje mi, że "nie można otworzyć zawartości", taki komunikat pojawia mi się przy każdym elemencie tego folderu. Używam Nod32
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
wirus w folderze
Napisano 11 wrzesień 2009, 18:38
Zrestartuj kompa i uruchom go w trybie awaryjnym poprzez wciskanie F8 podczas uruchamiania systemu.
Zobacz wtedy czy go usuniesz.
Sciągnij program Combofux:
http://www.programos...m,combofix.html
Uruchom go i zobacz co znajdzie i co usunie.
Potem zrób restart i ponownie uruchom combofix ale jak chce się zaktualizowac to mu pozwól i skanuj jeszcze raz.
To moze nie być wirus tylko jakiś program ci działa i dlatego nie mozesz usunąć tego folderu.
Zobacz wtedy czy go usuniesz.
Sciągnij program Combofux:
http://www.programos...m,combofix.html
Uruchom go i zobacz co znajdzie i co usunie.
Potem zrób restart i ponownie uruchom combofix ale jak chce się zaktualizowac to mu pozwól i skanuj jeszcze raz.
To moze nie być wirus tylko jakiś program ci działa i dlatego nie mozesz usunąć tego folderu.
e4440@3300mhz>Arctic Cooling Freezer 7 Pro>MSI Neo2-FR>4X1Gb OCZ XTC Platinum 800@940mhz>GF 8800GT Palit >Seagate 250Gb Barracuda ES (16MB, Serial ATA II NCQ)>Pentagram SilentForce PSF-460-P12S>
Napisano 11 wrzesień 2009, 19:20
Jak już masz używać Combofixa to wklej log z niego na forum, bo on wszystkiego sam nie usuwa. Spróbuj usunąć ten folder za pomocą Unlockera -> http://szybkidownloa...cker-1.8.8.aspx
Napisano 25 wrzesień 2009, 22:03
Użytkownik justyna 23 dnia 11.09.2009 19:20 napisał
Witam,
Czy ktoś z Was wie w jaki sposób mam usunąć wirusa? Wirus jest w folderze na pulpicie, bardzo dziwne treści w nim są. Nie mogę go, ani elementów jego zawartości usunąć do kosza, nie mogę poddać kwarantannie, ani wysłać plików do analizy. Podczas skanowania też nie można nic zrobić, bo antywir w raporcie pokazuje mi, że "nie można otworzyć zawartości", taki komunikat pojawia mi się przy każdym elemencie tego folderu. Używam Nod32
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Wiele wirusów uruchamia się jako proces. Wtedy nie da się ich usunąć. Nie da się też zamknąć procesu, bo wirusy są inteligentne. Spróbuj uruchomić Windowsa w trybie awaryjnym i z tego trybu usunąć te pliki. Można próbować je usunmąć też z jakiejś płyty live CD Windowsa lub z innego systemu operacyjnego np. Linuxa.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź