Witam. Miałem problem z Vistą, a dokładniej z kartą graficzną, wyłączyłem w menegerze tą kartę klikając "wyłącz urządzenie". Tzn były tam opcje wyłącz, włącz, na żądanie itp (Teraz jestem na XP i nie pamiętam, jak już dokładnie jest w Vista.
Teraz jak włączam system to jest dźwięk a nie ma obrazu ;/ Tak samo w trybie awaryjnym. Macie jakieś pomysły jak to przywrócić? Konsolą? Skrótami klawiaturowymi? Edytowaniem rejestru? Pliku? Mam Linuxa i mogę każdy plik podmieniać i edytować bez problemu. Help.
Strona 1 z 1
Jak włączyć kartę graficzną po "wyłączeniu urządzenia"?
Napisano 12 wrzesień 2009, 21:05
Przed uruchomieniem systemu wciśnij F8. Uruchomi się menu, w którym wybierz przywróć system z ostatnią dobrą konfiguracją. Powinno pomóc.
AMD Phenom Quad-Core 9850 BOX Black Edition 4x2500MHz | Radeon 4870 X2 PowerColor 2GB | Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA790FX-DQ6 | OCZ Technology 4x 2GB DDR2 1066MHz Platinium EPP CL5-5-5 | Samsung SpinPoint F1 750 GB | Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro | 19" LG Flatron L1972H-PF
Napisano 16 wrzesień 2009, 17:49
A uruchamia się chociaż tryb awaryjny w trybie tekstowym
AMD Phenom Quad-Core 9850 BOX Black Edition 4x2500MHz | Radeon 4870 X2 PowerColor 2GB | Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA790FX-DQ6 | OCZ Technology 4x 2GB DDR2 1066MHz Platinium EPP CL5-5-5 | Samsung SpinPoint F1 750 GB | Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro | 19" LG Flatron L1972H-PF
Napisano 17 wrzesień 2009, 17:19
A karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą ? Zobacz może jakbyś wyłączył w Biosie lub wy joł kartę dźwiękową uruchom i ustaw w menadżerze Dodatkowo zobacz z jakich przerwań korzysta spisz je. Wyłącz zamontuj/włącz kartę dźwiękową i zobacz też w menadżerze z jakich przerwań korzysta czy przypadkiem nie z tych samych co karta graficzna, Mówisz że masz Linuksa a pod Linuksem wszystko działa OK ?? Zaktualizuj sterowniki
Użytkownik cavemanxp edytował ten post 17 wrzesień 2009, 17:20
Napisano 18 wrzesień 2009, 16:43
Użytkownik Jakub Krawczyk dnia 16.09.2009 18:49 napisał
A uruchamia się chociaż tryb awaryjny w trybie tekstowym
Nie, tryb awaryjny nie działa.
Użytkownik cavemanxp dnia 17.09.2009 18:19 napisał
A karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą ? Zobacz może jakbyś wyłączył w Biosie lub wy joł kartę dźwiękową uruchom i ustaw w menadżerze Dodatkowo zobacz z jakich przerwań korzysta spisz je. Wyłącz zamontuj/włącz kartę dźwiękową i zobacz też w menadżerze z jakich przerwań korzysta czy przypadkiem nie z tych samych co karta graficzna, Mówisz że masz Linuksa a pod Linuksem wszystko działa OK ?? Zaktualizuj sterowniki
Wszystko działa poprawnie na Livach czy Linuxach. Karta dźwiękowa przecież nic nie ma do tego... A wyjąc nic nie mogę bo to laptop.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź