Komputer Świat Ekspert - Forum: jak odinstalować program, dla którego nie ma opcji - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

jak odinstalować program, dla którego nie ma opcji odinstaluj w aplecie Programy i funkcje

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   imcpan 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 255
  • Rejestracja: 29-listopad 05

Napisano 21 wrzesień 2009, 17:05

Witam i proszę o pomoc,

mam zainstalowane oprogramowanie (na vista bussiness), którego chciałbym się pozbyć. Niestety w aplecie Programy i funkcje nie ma dla tego programu opcji Odinstaluj (ani żadnej innej). Ze stron MS doczytałem, że widać program ten nie był napisany pod Vistę i stąd problem, ale żadnego pomysłu jak ten problem rozwiązać nie było. Proszę was zatem o pomoc.
W jaki sposób uaktywnić opcję odinstaluj dla tego programu. Dodam jeszcze, że chyba nie ma on własnego uninstalera, a przynajmniej takowy nie istnieje w katalogu programu.
Oczywiście mogę ręcznie grzebać w rejestrach, ale chciałbym pozbyć się także wpisu w aplecie Programy i funkcje.
Czy jest na to jakaś metoda bez doinstalowywania dodatkowego oprogramowania?
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 21 wrzesień 2009, 18:15

Spróbuj usunąć go za pomocą Revo Unistaller :arrow:http://www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninstall...dows,12741.html

Użytkownik mati8898 edytował ten post 21 wrzesień 2009, 18:16

0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   imcpan 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 255
  • Rejestracja: 29-listopad 05

Napisano 23 wrzesień 2009, 08:38

Wyświetl postUżytkownik mati8898 dnia 21.09.2009 19:15 napisał

Spróbuj usunąć go za pomocą Revo Unistaller :arrow:http://www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninstall...dows,12741.html


Niestety nie widzi on większości zainstalowanego oprogramowania. Nawet przy zaawansowanym usuwaniu nie daje sobie rady. Część usunąłem ręcznie z rejestru ale to strasznie żmudna robota. Jakieś inne pomysły???
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 23 wrzesień 2009, 17:34

A może byś napisał co to w ogóle za program jest???
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Marcus Pollius 

  • WINDOWS baby :-)
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 19
  • Rejestracja: 05-sierpień 09

Napisano 23 wrzesień 2009, 18:48

Dobrze spisuje się również jedna z takich opcji w CCleanerze. Ewentualnie użyj programu do bezpowrotnego kasowania danych, np. Free Disk Wipe. Nie załatwi to, niestety, problemów z ewentualnymi wpisami w rejestrze, ale nieaktywne i niepotrzebne wyczyścisz choćby wspomnianym CCleanerem.

Użytkownik Marcus Pollius edytował ten post 23 wrzesień 2009, 18:48

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   imcpan 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 255
  • Rejestracja: 29-listopad 05

Napisano 24 wrzesień 2009, 11:28

Wyświetl postUżytkownik mati8898 dnia 23.09.2009 18:34 napisał

A może byś napisał co to w ogóle za program jest???

Nie chodzi mi o konkretny program (z dwoma już sobie poradziłem), choć chętnie pozbyłbym się GoogleGears, który wcisnął się wraz z Chromem. Chroma odinstalowałem a to badziewie zostało i nijak je usunąć. Nawet nie wiem czy ono jeszcze jest na komputerze, czy tylko wpis w aplecie pozostał. Chodzi mi tu raczej o zasadę czyli dokładniej rzecz biorąc gdzie Vista przechowuje informacje o instalatorach i o tym dla którego wyświetlać opcje odinstaluj a dla którego nie. Gdzie te wpisy w rejestrze są schowane? W jednym miejscu, czy rozsiane w różnych?
Zasadniczo na tyle orientuję się w Windowsach i rejestrach, że mogę wyczyścić rejestr ręcznie, ale może program ma swój deinstalator, który większość roboty zrobiłby sam a ja bym tylko posprzątał resztę.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Treck 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 6
  • Rejestracja: 29-październik 09

Napisano 29 październik 2009, 21:05

Proponuję użyć RegCleanera, on ma dużo fajnych funkcji - w tym dezinstalator programów i funkcję wyrzucania zbednych wpisów w rejestrze ;)

Użytkownik Treck edytował ten post 29 październik 2009, 21:06

I know that any day could be the last !
0

Strona 1 z 1


Szybka odpowiedź

  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
wojtek0569  : (13 maj 2014 - 14:25) @Old Usunąłem trochę dzisiejszego spamu
wojtek0569  : (12 maj 2014 - 14:14) I forum znów działa ;)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP