ifconfig, który był w moim przypadku następujący:
lo Link encap:Local Loopback inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0 inet6 addr: ::1/128 Scope:Host UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1 RX packets:1130 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0 TX packets:1130 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0 collisions:0 txqueuelen:0 RX bytes:56500 (55.1 KB) TX bytes:56500 (55.1 KB)
Doradzono mi abym postępował wg tutoriala zamieszczonego na stronie http://rtl-wifi.sour...wiki/Installing, jednak już po wpisaniu pierwszego polecenia, czyli :
apt-get install build-essential subversion module-assistantpojawiał się komunikat:
Czytanie list pakietów... Gotowe Budowanie drzewa zależności Reading state information... Gotowe Pakiet build-essential nie ma dostępnej wersji, ale odnosi się do niego inny pakiet. Zazwyczaj oznacza to, że pakietu brakuje, został zastąpiony przez inny pakiet lub nie jest dostępny przy pomocy obecnie ustawionych źródeł. E: Pakiet build-essential nie ma kandydata do instalacji. W tym przypadku doradzono mi abym zaktualizował repozytoria, co oczywiście uczyniłem. Niestety aktualizacja repozytoriów nic nie dała i dalej jest ten sam komunikat. Proszę o pomoc. Może jakaś kolejna wersja ubuntu albo zupełnie inny linuks ma "wbudowane" w system te sterowniki? Jest to dla mnie bardzo ważny problem, ponieważ bez internetu ani rusz

Logowanie »
Dodaj odpowiedź