Strona 1 z 1
jakie programy do ochrony komputera
Napisano 29 październik 2009, 10:03
Absolutnie najlepszym rozwiązaniem byłoby:
Antywirus: G Data Antivirus
Firewall: Outpost Firewall Pro
Przy takiej konfiguracji nic Ci do szczęścia więcej nie potrzeba. W wykrywalności wirusów G Daty nic nie przebije. Od lat jest na 1. miejscu. Outpost również daje czadu jako firewall.
Nie wiem jak z G Data, proponuję przed zakupem zassać triala i obyć się z nim trochę, bo może się okazać, że będzie zamulał. Nie wiem jak jest z najnowszą wersją. Jeśli nie chcesz jakiegoś zamulacza, to bierz Norton Antivirus 2010. Plasuje się bezpośrednio po największych zamulaczach, czyli G Data i Pandzie i jest leciutki jak piórko. Nie słuchaj bałwanów i dzieci neo, którzy piszą wszędzie, że Norton jest do d***, bo to nie prawda. Od wersji 2009 jest lekki jak ESET jeśli nie lżejszy, a wykrywalnością przewyższa Kaspersky'ego, co udowodniono w wielu testach.
Antywirus: G Data Antivirus
Firewall: Outpost Firewall Pro
Przy takiej konfiguracji nic Ci do szczęścia więcej nie potrzeba. W wykrywalności wirusów G Daty nic nie przebije. Od lat jest na 1. miejscu. Outpost również daje czadu jako firewall.
Nie wiem jak z G Data, proponuję przed zakupem zassać triala i obyć się z nim trochę, bo może się okazać, że będzie zamulał. Nie wiem jak jest z najnowszą wersją. Jeśli nie chcesz jakiegoś zamulacza, to bierz Norton Antivirus 2010. Plasuje się bezpośrednio po największych zamulaczach, czyli G Data i Pandzie i jest leciutki jak piórko. Nie słuchaj bałwanów i dzieci neo, którzy piszą wszędzie, że Norton jest do d***, bo to nie prawda. Od wersji 2009 jest lekki jak ESET jeśli nie lżejszy, a wykrywalnością przewyższa Kaspersky'ego, co udowodniono w wielu testach.
Napisano 29 październik 2009, 14:02
Ja z darmowych mogę Ci polecić AVG Antivirus Free + Comodo Firewall albo Avira Antivirus Personal + Comodo Firewall ale Avira mocno obciąża system (w zamian zapewnia wysoką ochronę -jako jedyny darmowy program konkuruje z płatnymi programami). Osobiście mam tą 1 opcję i jestem zadowolony
A z płatnych wg mnie dobrze kupić NOD32 Antivirus i Outpost Firewall Pro. G Daty nic nie przebije rzeczywiście ale NOD32 jest też bardzo dobry i prawie w ogóle nie wpływa na wydajność komputera.
A z płatnych wg mnie dobrze kupić NOD32 Antivirus i Outpost Firewall Pro. G Daty nic nie przebije rzeczywiście ale NOD32 jest też bardzo dobry i prawie w ogóle nie wpływa na wydajność komputera.
Napisano 29 październik 2009, 16:50
Użytkownik neon88 dnia 29.10.2009 15:19 napisał
narazie zostanę przy samym KIS 2010 dopóki mam licencję, potem mocno się zastanowię nad całym pakietem Comodo antywir + FW
Comodo ma bardzo dobrego i darmowego Firewalla, ale jego antywirus to pomyłka. Równie dobrze możesz w ogóle nie instalować antywira, na to samo wyjdzie.
Napisano 22 grudzień 2009, 22:08
Użytkownik Nitrox dnia 29.10.2009 12:03 napisał
Jeśli nie chcesz jakiegoś zamulacza, to bierz Norton Antivirus 2010. Plasuje się bezpośrednio po największych zamulaczach, czyli G Data i Pandzie i jest leciutki jak piórko. Nie słuchaj bałwanów i dzieci neo, którzy piszą wszędzie, że Norton jest do d***, bo to nie prawda. Od wersji 2009 jest lekki jak ESET jeśli nie lżejszy, a wykrywalnością przewyższa Kaspersky'ego, co udowodniono w wielu testach.
...ta i z tym sie zgodze:) w koncu z samego dawnego norton antivirus tylko nazwa została, od jakiegoś czasu symantec namietnie kupuje sprawdzone technlogie
Użytkownik Komek edytował ten post 22 grudzień 2009, 22:16
Napisano 22 grudzień 2009, 22:28
Eset Smart Security
| Intel Core 2 DuoE8200 2.66GHz 6MB BOX | MSI P35 Neo2-FIR | 2x2GB PC6400 800MHz OCZ Titanium EPP CL4 | GeForce 8800GT OC BFG 512MB | Chieftec CFT-560A-12S 560W |
| Samsung HD321KJ 320GB | Pioneer DVR-215BK SATA | TV Winfast TV2000 XP Expert | Sharkoon Rebel9 Value Black | LINKSYS WRT54G | Samsung SyncMaster 931 BW |
http://www.marcinsywala.pl/
| Samsung HD321KJ 320GB | Pioneer DVR-215BK SATA | TV Winfast TV2000 XP Expert | Sharkoon Rebel9 Value Black | LINKSYS WRT54G | Samsung SyncMaster 931 BW |
http://www.marcinsywala.pl/
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź