Problem z aktywacją WINDOWS VISTA oryginalny klucz nie działa
Napisano 22 listopad 2009, 09:56
mam laptopa siemens amilo li 2727 i orygianlnie mial wgranego Windowsa Viste home basic na ukrytej partycji. zaraz po zakupie sformatowalem go bez robienia kopii zapasowej (recovery disc) i wgralem XP. teraz chcialem miec Viste i sformatowalem xp, jako ze nie mialem plyty z VISTA to sciagnalem z torrenta i podczas instalacji wpisalem oryginalny cd KEY ktory mam na naklejce na laptopie. key nigdy nie byl uzywany wczesniej.
niestety w systemie mam ze zostaly 2 dni do automatycznej aktywacji systemu, ce key nie wchodzi (jest napisane ze jest niepoprawny).
co moze byc przyczyna????
ODNOŚNIE ŚCIĄGNIĘCIA Z TORRENTA: w necie duzo czytalem i doczytalem sie ze moge sobie sciagnac jakikolwiek system vista, a dopiero po wpisaniu kodu system rozpozna versje i powinien normalnie dzialac.
prosze o pomoc
Napisano 22 listopad 2009, 21:56
Użytkownik A:-)Brunuś dnia 22.11.2009 21:38 napisał
Jeżeli mu prześlesz ten obraz to też będzie to pirat. Obraz prawdopodobnie sam pobrałeś z torrentów albo z innej sieci p2p. Niewierze abyś posiadał subskrypcje która umożliwiała legalne pobranie wersji RTM.
Prędzej radze zwrócić się do autoryzowanego serwisu tego notebooka. Powinni ci przysłać płytkę lub jakiś obraz (oczywiście jeżeli laptop jest na gwarancji)
Użytkownik Qenix edytował ten post 22 listopad 2009, 22:00
Napisano 23 listopad 2009, 01:56
Cytat
legalnie mogą pobierac ze strony mictoroftu wyłącznie studenci uczelni które podpisały umowę z microsoftem - program bezpłatnego oprogramowania.
czytałem na róznych forach, że użytkownicy pobierali viste i wpisywali oryginalny key i dzialalo.
system pobralem nie zmodyfikowany (od basic do ultimate tzw: 1:1).
Napisano 25 listopad 2009, 14:12
Podstawa prawna: art. 291 i 292 w związku z art. 293 Kodeksu karnego
Napisano 25 listopad 2009, 19:30
Sztabie Antypiracki twój post nic nie wniósł do tematu/dyskusji. Jest bezsensowny i nie na temat. Jeśli uważasz, że to co opisałem w moim temacie i miałem zamiar zrobić, to piractwo, to proszę napisz mi co dokładnie, a na pewno nie zrobię czegoś co jest nielegalne. Zamiast tego napisałeś mi cytat z jakiejś durnej ustawy, która (jak powszechnie wiadomo) jest niejednoznaczna i nieprecyzyjnie sformułowana.
Chciałem zaznaczyć, że mam na komputerze naklejkę legalności systemu Windows Vista Home Basic i taką też mam zainstalowaną - więc gdzie tu piractwo?!
Napisano 30 listopad 2009, 17:40
Użytkownik Qenix dnia 22.11.2009 21:56 napisał
Prędzej radze zwrócić się do autoryzowanego serwisu tego notebooka. Powinni ci przysłać płytkę lub jakiś obraz (oczywiście jeżeli laptop jest na gwarancji)
Sha1 się zgadza więc co?
Ważne że system jest niemodyfikowany, a nie skąd.
Użytkownik A:-)Brunuś edytował ten post 30 listopad 2009, 17:42
Napisano 02 grudzień 2009, 14:28
PC2: Athlon XP 2700+, 768MB DDR 266Mhz, Radeon 9200, 80GB, CD-RW
Laptop1: Aristo Smart W350 (C2D T6600, 2GB DDR2 800Mhz RAM, IGMA4500HD, HDD 250GB, DVD+-RW)
Laptop2: Toshiba Satellite M40 (Pentium M 1,7Ghz, 1GB DDR2 533Mhz, 60GB, Radeon X200M, DVD+-RW)
Orange Freedom 6 mb/s & UPC 25mb/s
Napisano 17 grudzień 2009, 16:03
Użytkownik Vieslav dnia 02.12.2009 14:28 napisał
Nieprawda. Też mialem OEM a płya z msdn działała.
Napisano 18 grudzień 2009, 10:08
Użytkownik A:-)Brunuś dnia 17.12.2009 16:03 napisał
Większość systemów OEM dostarczanych wraz ze sprzętem ma określony zakres numerów seryjnych które przyjmuje. Np. MS zrobił Viste dla Siemensa i dał mu pewien zakres numerów (jeden numer ogólny na którym chodzą domyślnie wszystkie nowe komputery + indywidualne numery dla każdego komputera oddzielnie), które na tych systemach można aktywować. Na innych wersjach np. wersji box czy innej OEM zrobionej np. jak moja dla Della tego klucza nie aktywujesz. Musisz mieć Vistę ale zrobioną dla Siemensa.
Zwróć uwagę, że jak sprawdzisz numer seryjny systemu dostarczonego ze sprzętem to zawsze będzie on różny od tego, który widnieje na naklejce licencyjnej. Po ponownej instalacji systemu możesz załadować zarówno klucz domyślny (jeśli przed reinstalacja sobie go zapisałeś) albo klucz z naklejki, ale dalej musi to być Vista zrobiona dla Siemensa
Użytkownik imcpan edytował ten post 18 grudzień 2009, 10:12
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź