Na forum KS oglądałem pewien temat... http://forum.ks-eksp...showtopic=47824
Gdy wszedłem na pierwszy link zamieszczony w pierwszym poście (prowadzący również do forum KS) przeglądarka Google Chrome poinformowała mnie o zagrożeniu!
http://img42.imagesh.../4399/ksvir.jpg
Nie posiadam na komputerze żadnego złośliwego oprogramowania, używam antywirusa i firewalla, znam się na bezpieczeństwie komputerowym
Z takim ostrzeżeniem spotkałem się wcześniej dwa razy, jak się potem okazało, strony, przed którymi Google Chrome mnie 'ochronił', rzeczywiście zawierały złośliwe oprogramowanie.
Raport 'programu' Norton Safe Web dot. strony klaimsoft.com
"Program Norton Safe Web nie znalazł żadnych problemów związanych z tą witryną."
Moim zdaniem przyczyną takiego ostrzeżenia jest to, że korzystam z Google Chrome w wersji dla testerów (4.0.249.4)
...Jednak skąd ostrzeżenie akurat w tamtym temacie? Czytałem dużo tematów na forum KS i nie spotkałem się z żadnym ostrzeżeniem w innym wątku.
Nie odwiedziłem podanego tematu, ale szczerze - nie wierzę, żeby kryło się tam jakiekolwiek niebezpieczeństwo
Użytkownik negativexx edytował ten post 23 listopad 2009, 13:21

Logowanie »
Rejestracja
Pomoc
Dodaj odpowiedź
Cytuj
