Komputer Świat Ekspert - Forum: Rosyjskie litery/znaki - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Rosyjskie litery/znaki Jak zainstalować?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 151
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Ikona posta  Napisano 23 grudzień 2009, 19:25

Witam

Jak zainstalować rosyjskie litery/znaki w WINDOWS XP Professional SP3?

Znacie jakiś link do pobrania oryginalnych rosyjskich liter/znaków?

Z góry dziękuję za pomoc :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 23 grudzień 2009, 20:26

Panel sterowania -> Data, godzina, język i opcje regionalne -> Dodaj inne języki -> Szczegóły -> Dodaj -> z rozwijanej listy wybierz Rosyjski -> Ok -> w tym samym oknie Język domyślny zmień na Rosyjski -> Ok
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 151
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 23 grudzień 2009, 20:50

U mnie jest tak, iż albo wybieram:
1. start -> ustawienia -> panel sterowania -> data i godzina i tu nie ma wyboru języka
2. start -> ustawienia -> panel sterowania -> opcje regionalne i językowe tu dodałem klawiaturę rosyjską ale jak na ekranie pojawia mi się tekst w cyrylicy to mam krzaczki i inne dziwne znaki zamiast normalnych rosyjskich słów w ich alfabecie...
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 23 grudzień 2009, 21:00

Cytat

U mnie jest tak, iż albo wybieram:
1. start -> ustawienia -> panel sterowania -> data i godzina i tu nie ma wyboru języka

Jak wejdziesz w Panel sterowania to po lewej stronie kliknij na "Przełącz do widoku kategorii"
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 151
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 23 grudzień 2009, 21:16

Wyświetl postUżytkownik mati8898 dnia 23.12.2009 21:00 napisał

Jak wejdziesz w Panel sterowania to po lewej stronie kliknij na "Przełącz do widoku kategorii"


Dobra, tak zrobiłem, nie ma tam listy tylko wybieram jeden z języków, który ma być używany podczas uruchamiania komputera na rosyjski (mam jeszcze angielski-USA i polski). Wybieram następnie z paska zadań (dół/prawa strona) klawiaturę rosyjską йцукенгшщз (qwertyuiop) i... uruchamiam program z rosyjskimi komunikatami i informacjami (tekst na ekranie jest/powinien być po rosyjsku) i widzę... krzaczki a nie cyrylicę. Jak zmienić kodowanie lub coś tam innego aby działało poprawnie? Nie chodzi mi tu o wprowadzanie ale o poprawne wyświetlanie tekstu rosyjskiego po uruchomieniu programu!

Użytkownik Igorius edytował ten post 23 grudzień 2009, 21:18

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lszk 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 483
  • Rejestracja: 23-wrzesień 03

Napisano 23 grudzień 2009, 22:36

Jam masz krzaki, to znaczy że Ci fontów odpowiednich brakuje dla danego języka.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 151
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 24 grudzień 2009, 21:31

A skąd je wsiąść i gdzie zainstalować?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   lszk 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 483
  • Rejestracja: 23-wrzesień 03

Napisano 24 grudzień 2009, 22:27

Zobacz to:
http://in.answers.yahoo.com/question/index...17230108AAsXD8b
http://www.wikihow.com/Make-Other-Language...n-Your-Computer
http://www.petri.co...._windows_xp.htm
0

Strona 1 z 1


Szybka odpowiedź

  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
dawido90  : (14 grudzień 2014 - 08:25) również pozdrawia ;)
Uno  : (09 grudzień 2014 - 12:53) I ja pozdrawiam :)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) pozdrawiam dziadków :))))
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) elitarne forum przestało istniec ;)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) nudy nudy :))) nic sie nie zmieniło
wojtek0569  : (04 grudzień 2014 - 22:19) Bywa :D
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:57) Nie wiedziałem, że tu jeszcze zajrzę ;) Masa czasu...
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:51) ohoho, widzę jeszcze są ludzie ze starej ekipy! :D
wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP