Komputer Świat Ekspert - Forum: Rosyjskie litery/znaki - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Rosyjskie litery/znaki Jak zainstalować?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 152
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Ikona posta  Napisano 23 grudzień 2009, 19:25

Witam

Jak zainstalować rosyjskie litery/znaki w WINDOWS XP Professional SP3?

Znacie jakiś link do pobrania oryginalnych rosyjskich liter/znaków?

Z góry dziękuję za pomoc :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 23 grudzień 2009, 20:26

Panel sterowania -> Data, godzina, język i opcje regionalne -> Dodaj inne języki -> Szczegóły -> Dodaj -> z rozwijanej listy wybierz Rosyjski -> Ok -> w tym samym oknie Język domyślny zmień na Rosyjski -> Ok
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 152
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 23 grudzień 2009, 20:50

U mnie jest tak, iż albo wybieram:
1. start -> ustawienia -> panel sterowania -> data i godzina i tu nie ma wyboru języka
2. start -> ustawienia -> panel sterowania -> opcje regionalne i językowe tu dodałem klawiaturę rosyjską ale jak na ekranie pojawia mi się tekst w cyrylicy to mam krzaczki i inne dziwne znaki zamiast normalnych rosyjskich słów w ich alfabecie...
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 23 grudzień 2009, 21:00

Cytat

U mnie jest tak, iż albo wybieram:
1. start -> ustawienia -> panel sterowania -> data i godzina i tu nie ma wyboru języka

Jak wejdziesz w Panel sterowania to po lewej stronie kliknij na "Przełącz do widoku kategorii"
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 152
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 23 grudzień 2009, 21:16

Wyświetl postUżytkownik mati8898 dnia 23.12.2009 21:00 napisał

Jak wejdziesz w Panel sterowania to po lewej stronie kliknij na "Przełącz do widoku kategorii"


Dobra, tak zrobiłem, nie ma tam listy tylko wybieram jeden z języków, który ma być używany podczas uruchamiania komputera na rosyjski (mam jeszcze angielski-USA i polski). Wybieram następnie z paska zadań (dół/prawa strona) klawiaturę rosyjską йцукенгшщз (qwertyuiop) i... uruchamiam program z rosyjskimi komunikatami i informacjami (tekst na ekranie jest/powinien być po rosyjsku) i widzę... krzaczki a nie cyrylicę. Jak zmienić kodowanie lub coś tam innego aby działało poprawnie? Nie chodzi mi tu o wprowadzanie ale o poprawne wyświetlanie tekstu rosyjskiego po uruchomieniu programu!

Użytkownik Igorius edytował ten post 23 grudzień 2009, 21:18

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lszk 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 483
  • Rejestracja: 23-wrzesień 03

Napisano 23 grudzień 2009, 22:36

Jam masz krzaki, to znaczy że Ci fontów odpowiednich brakuje dla danego języka.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 152
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 24 grudzień 2009, 21:31

A skąd je wsiąść i gdzie zainstalować?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   lszk 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 483
  • Rejestracja: 23-wrzesień 03

Napisano 24 grudzień 2009, 22:27

Zobacz to:
http://in.answers.yahoo.com/question/index...17230108AAsXD8b
http://www.wikihow.com/Make-Other-Language...n-Your-Computer
http://www.petri.co...._windows_xp.htm
0

Strona 1 z 1


Szybka odpowiedź

  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) no ale nic się nie zrobi już
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) @sinus, nieda się ukryć. :)
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:57) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:56) Siema, może ktoś pomóc wybrać, który z trzech programów zainstalować: http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/ ?
Hubot  : (18 luty 2015 - 21:00) Poda ktoś linka?
Hubot  : (18 luty 2015 - 20:59) Zna ktoś stronę oficjalną GG Alice gg:16?
Th0mas  : (18 luty 2015 - 00:03) Witam martwe forum.
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:31) kiedyś sporo się tu siedziało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:27) ostatnio szukałem czegoś w google i jeden z pierwszych wyników prowadził do tego forum, wtedy mi się o nim przypomniało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:26) zgadza się ;) ale firefox okazał się sprytniejszy i zapamiętał mi to nowe hasło :D
dawido90  : (13 luty 2015 - 14:32) @sinus86 Czasem nie Ty miałeś zmienić hasło na byle jakie i już się tu nie logować? :D
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Niedługo to forum zostanie połączone z forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Nie dało się upilnować bootów ponieważ jest ich zbyt dużo.
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) zagląda ktoś ze starej gwardii?
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) no cześć, co dobrego?
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:47) Zapraszam na Forum Komputer Świat - "spadkobiercę" eksperta ;)
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:46) Tego to musisz pytać się najstarszych userów :D Teraz tu to tylko same booty.
Driv3r  : (15 styczeń 2015 - 17:14) Czy te forum na prawde tak upadlo od 2006r ?
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP