Komputer Świat Ekspert - Forum: Rosyjskie litery/znaki - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Rosyjskie litery/znaki Jak zainstalować?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 150
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Ikona posta  Napisano 23 grudzień 2009, 19:25

Witam

Jak zainstalować rosyjskie litery/znaki w WINDOWS XP Professional SP3?

Znacie jakiś link do pobrania oryginalnych rosyjskich liter/znaków?

Z góry dziękuję za pomoc :)
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 23 grudzień 2009, 20:26

Panel sterowania -> Data, godzina, język i opcje regionalne -> Dodaj inne języki -> Szczegóły -> Dodaj -> z rozwijanej listy wybierz Rosyjski -> Ok -> w tym samym oknie Język domyślny zmień na Rosyjski -> Ok
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 150
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 23 grudzień 2009, 20:50

U mnie jest tak, iż albo wybieram:
1. start -> ustawienia -> panel sterowania -> data i godzina i tu nie ma wyboru języka
2. start -> ustawienia -> panel sterowania -> opcje regionalne i językowe tu dodałem klawiaturę rosyjską ale jak na ekranie pojawia mi się tekst w cyrylicy to mam krzaczki i inne dziwne znaki zamiast normalnych rosyjskich słów w ich alfabecie...
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   mati8898 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 261
  • Rejestracja: 07-czerwiec 09

Napisano 23 grudzień 2009, 21:00

Cytat

U mnie jest tak, iż albo wybieram:
1. start -> ustawienia -> panel sterowania -> data i godzina i tu nie ma wyboru języka

Jak wejdziesz w Panel sterowania to po lewej stronie kliknij na "Przełącz do widoku kategorii"
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 150
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 23 grudzień 2009, 21:16

Wyświetl postUżytkownik mati8898 dnia 23.12.2009 21:00 napisał

Jak wejdziesz w Panel sterowania to po lewej stronie kliknij na "Przełącz do widoku kategorii"


Dobra, tak zrobiłem, nie ma tam listy tylko wybieram jeden z języków, który ma być używany podczas uruchamiania komputera na rosyjski (mam jeszcze angielski-USA i polski). Wybieram następnie z paska zadań (dół/prawa strona) klawiaturę rosyjską йцукенгшщз (qwertyuiop) i... uruchamiam program z rosyjskimi komunikatami i informacjami (tekst na ekranie jest/powinien być po rosyjsku) i widzę... krzaczki a nie cyrylicę. Jak zmienić kodowanie lub coś tam innego aby działało poprawnie? Nie chodzi mi tu o wprowadzanie ale o poprawne wyświetlanie tekstu rosyjskiego po uruchomieniu programu!

Użytkownik Igorius edytował ten post 23 grudzień 2009, 21:18

0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   lszk 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 483
  • Rejestracja: 23-wrzesień 03

Napisano 23 grudzień 2009, 22:36

Jam masz krzaki, to znaczy że Ci fontów odpowiednich brakuje dla danego języka.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Igorius 

  • Marszałek
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 150
  • Rejestracja: 07-grudzień 07

Napisano 24 grudzień 2009, 21:31

A skąd je wsiąść i gdzie zainstalować?
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   lszk 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 483
  • Rejestracja: 23-wrzesień 03

Napisano 24 grudzień 2009, 22:27

Zobacz to:
http://in.answers.yahoo.com/question/index...17230108AAsXD8b
http://www.wikihow.com/Make-Other-Language...n-Your-Computer
http://www.petri.co...._windows_xp.htm
0

Strona 1 z 1


Szybka odpowiedź

  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) dobra, linki nie :D
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) [url="http://link.pl/"]URLe też[/url]
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) emotki w SB zaczęły działać? :o
OldShaterhan  : (30 maj 2014 - 22:45) Przydałoby się, ale trzeba by też Buszmena zaciągnąć do roboty... ;)
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:35) I kwestia... czy sprzątamy dalej w starych tematach?
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 22:34) @Old Zamknąłem jeden temat bo tam ciągle jest robiony spam w sygnach. Wchodzę co trzy dni i przeglądam wszystkie nowe posty i usuwam spam.
wojtek0569  : (30 maj 2014 - 21:49) Nie ;) No chyba że Oldowi. Zapadła jakaś decyzja w sprawie tych for i coś jest napisane w majowym KŚ a haw go nie mam o Old i Zielony na przekór nie chcieli mi powiedzieć :D
dawido90  : (28 maj 2014 - 15:33) zapał się kończy? :)
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:38) Bo ja usuwam tylko nowy spam...
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:37) @Old To mamy sprzatać dalej czy nie?
wojtek0569  : (27 maj 2014 - 14:32) Ludzie nie róbcie tyle spamu!
wojtek0569  : (23 maj 2014 - 19:34) Ah...
OldShaterhan  : (16 maj 2014 - 09:54) nie patrzałem na to
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP