Witam.
Próbowałem odinstalować Internet Explorer ale pojawiły się problemy....komputer się zrestartował i pojawił się komunikat że brakuje pliku iertutil.dll więc sciągłem go z neta i wkleiłem w odpowiednie miejsce w windowsie ale teraz pojawia się komunikat:
"Nie znaleziono porządkowej 685 w bibliotece dołączonej dynamicznie iertutil.dll "
Nie działa mi Explorer.exe
Wszystko muszę wywoływać poprzez CTRL+ALT+DELETE i wybierać "nowe zadanie" i tak uruchamiac nawet firefoxa.
Nie wiem jak rozwiązać ten problem - proszę o pomoc !!!
System operacyjny WinXPsp3
Ps scandisk nie pomaga ;(
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Strona 1 z 1
Problem z procesem Explorer.exe proszę o pomoc
Napisano 08 luty 2010, 20:09
Próbowałeś ponownie zainstalować IE?
.:: Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB | Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | LG DVD | Corsair VX550W | SB Audigy 2 ZS Gold| WinFast TV2000 XP Expert | Win XP Pro SP3 & Win 7 Pro x64 ::.
Napisano 08 luty 2010, 20:31
Problem w tym że wygląda na to że IE8 chciał się zainstalować ale nie zainstalował sie poprawnie i jest jakiś błąd.
Nie mogę zainstalować IE 7 bo to starsza wersja a wersja IE 8 nie chce się zainstalować do konca bo jest jakiś błąd.
Nie mogę IE 8 odinstalować bo nie wejdę do Panelu Sterowania więc nie wiem jak to zrobić.
Nie da rady użyć opcji "R" Napraw przy próbie instalacji windowsa więc to odpada.
próbowałem użyć polecenia "sfc /scannow" i przeskanowało ale to nic nie dało.
nie chce instalować windowsa od nowa bo w sumie on działa tyle że wszystko muszę uruchamiac poprzez menedzer zadan a następnie uruchom nowe zadanie itp....
Nie mogę zainstalować IE 7 bo to starsza wersja a wersja IE 8 nie chce się zainstalować do konca bo jest jakiś błąd.
Nie mogę IE 8 odinstalować bo nie wejdę do Panelu Sterowania więc nie wiem jak to zrobić.
Nie da rady użyć opcji "R" Napraw przy próbie instalacji windowsa więc to odpada.
próbowałem użyć polecenia "sfc /scannow" i przeskanowało ale to nic nie dało.
Napisano 08 luty 2010, 21:39
Biblioteki w systemie rejestruje się za pomocą regsvr32.
Jeśli dobrze rozumiem co rav_rudy miał na myśli to za otwórz wiersz poleceń (w menadżerze urządzeń jako nowe zadanie wpisz "cmd") i wpisz "regsvr32 iertutil.dll"
Jeśli dobrze rozumiem co rav_rudy miał na myśli to za otwórz wiersz poleceń (w menadżerze urządzeń jako nowe zadanie wpisz "cmd") i wpisz "regsvr32 iertutil.dll"
.:: Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB | Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | LG DVD | Corsair VX550W | SB Audigy 2 ZS Gold| WinFast TV2000 XP Expert | Win XP Pro SP3 & Win 7 Pro x64 ::.
Napisano 08 luty 2010, 22:57
Użytkownik semir444 dnia 08 luty 2010, 19:34 napisał
Witam.
Próbowałem odinstalować Internet Explorer ale pojawiły się problemy....
(...)
Wszystko muszę wywoływać poprzez CTRL+ALT+DELETE i wybierać "nowe zadanie" i tak uruchamiac nawet firefoxa.
Próbowałem odinstalować Internet Explorer ale pojawiły się problemy....
(...)
Heh, odinstalować Internet Explorer - ostro i droga przez mękę ;p
Sprawdź w "Edytorze systemowym..." [polecenie: sysedit] i plik - system.ini, sekcja z wpisem "shell=" np: shell=explorer.exe, jeśli taka jest to zamień na shell=progman.exe interfejs graficzny z windows 3 to będziesz mieć jakieś ikonki chociaż, bo tak to "system komendowy" jak za DOSu :D
"R" z konsoli, piszesz później że nie działa, a "Przywracanie" z okienkach?
pzdr.
Użytkownik Maciej :) edytował ten post 08 luty 2010, 23:03
IrDA modem GPRS (Nokia6610) 115,2kbps [~56kb/s]; Opera9/Opera Mini, MyIE2(ie5.5sp2)
hpOmniBook800CT [Intel Pentium MMX:166MHz, RAM:16MB, NeoMagic MagicGraph 128ZV+ (1MB), HDD:3GB, MsWin95eng, DirectX 8.0]
Strona 1 z 1

Logowanie
Dodaj odpowiedź