Ściągnąłem z MSDN AA Windows7 Pro 32-bit i próbuję go zainstalować na moim laptopie (ASUS F3Sg-AS092C). Instalator Windows ładnie się włącza, wybieram partycję, na której ma zainstalować się system, klikam dalej, instalator kopiuje pliki systemu Windows, a następnie zabiera się za "Rozpakowywanie plików systemu Windows" i tak już zostaje. Cały czas postęp instalacji 0% (nawet po 2 godzinach od rozpoczęcia). W tym czasie dysk cały czas pracuje(szybko mruga dioda odczytu/zapisu z hdd), kursor myszy się porusza, trwa animacja oznaczająca "pracę".
Zmieniłem tryb pracy dysku(w BIOSie) z Enhanced na Compatibile, ale bez zmian.
Przez noc ściagnąlem z MSDN AA wersję Windows 7 Professional 64-bity i mam nadal tą samą przypadłość.
Jakieś pomysły jak można by się z tym uporać? Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi.
Strona 1 z 1
Problem z instalacją Windows 7 Rozpakowywanie plików 0%
Napisano 10 kwiecień 2010, 12:43
Napisano 11 kwiecień 2010, 10:33
w sumie to żaden problem :D ten typ tak ma mi się rozpakowywał ponad 1h choć mam ze 3 razy lepszego kompa :/ niż ten laptop :/ wiec nie wiem ale poczekaj :D w sumie jak instalujesz nowy system mam nadzieje ze kabelek do ładowania jest podpięty i korzysta laptop w 100% swojej mocy obliczeniowej :D bo jak będziesz próbował instalować na baterii to życzę powodzenia :D bateria padnie a system się i tak nie zainstaluje :D jeśli natomiast instalujesz z zasileniem to i tak proces ten trwał będzie znacznie dłużnej i zależny od szybkości kompa w sumie na moim starym poczciwym już kompie z przed lat 500 MHz zegarek i całe 256 MB ram-u :D ledwie dostałem taką pamięć :D instalował się cały dzień ale śmiga :D noooo działa :D
Użytkownik finder edytował ten post 11 kwiecień 2010, 10:33
Napisano 13 kwiecień 2010, 23:08
finder: czekanie nic nie dało.
Ale na szczęście wczoraj rano uporałem się z problemem. Po długim czasie poszukiwania rozwiązania natrafiłem na jakimś anglojęzycznym forum na informację, że jakiemuś gościowi w rozwiązaniu identycznego problemu(i to chyba nawet z Vistą) pomogła instalacja systemu z pendrive'a. Mnie też
Do dziś nie wiem co było przyczyną takiego dziwnego zachowania...
Ale na szczęście wczoraj rano uporałem się z problemem. Po długim czasie poszukiwania rozwiązania natrafiłem na jakimś anglojęzycznym forum na informację, że jakiemuś gościowi w rozwiązaniu identycznego problemu(i to chyba nawet z Vistą) pomogła instalacja systemu z pendrive'a. Mnie też
Do dziś nie wiem co było przyczyną takiego dziwnego zachowania...
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »