Witam.
Posiadam system Windows 7 i często pobieram pliki z internetu. Niestety, do niektórych folderów nie da się ich pobrać, ponieważ wyświetla się błąd odmowa dostępu. W zasadzie w ogóle to dotyczy wszystkich programów, które nie są uruchomione z uprawnieniami administratora - system nie pozwala im na zapis do większości folderów. Foldery te mają atrybut tylko do odczytu, którego nie da się usunąć. Moje pytanie jest więc takie: jak usunąć to zabezpieczenie?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Problem z zapisem plików do niektórych folderów
Napisano 20 maj 2010, 05:58
Użytkownik MatX - programatx.yoyo.pl dnia 03 maj 2010, 10:28 napisał
Witam.
Posiadam system Windows 7 i często pobieram pliki z internetu. Niestety, do niektórych folderów nie da się ich pobrać, ponieważ wyświetla się błąd odmowa dostępu. W zasadzie w ogóle to dotyczy wszystkich programów, które nie są uruchomione z uprawnieniami administratora - system nie pozwala im na zapis do większości folderów. Foldery te mają atrybut tylko do odczytu, którego nie da się usunąć. Moje pytanie jest więc takie: jak usunąć to zabezpieczenie?
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Musisz być zalogowany jako użytkownik z podwyższonymi uprawnieniami i zmienić uprawnienia do danego katalogu, zaloguj się jako administrator (w win7 dla bezpieczeństwa konto jest wyłączone, więc je włącz) - pamiętaj ze wbudowane konto administratora to nie to samo co użytkownik z uprawnieniami administratora.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »