Komputer Świat Ekspert - Forum: Uśpij - Windows 7 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Uśpij - Windows 7 pomoc

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 06:30

Witam .
Znalazłem poradę , że hibernacja zostanie wyłączona , a zarazem zniknie " Uśpij " z pozycji menu Start ,przez wpisania do Wiersza polecenia powercfg-h off.
Czy ten proces ,gdybym chciał - można przywrócić do stanu poprzedniego ? .
Jeżeli - tak , to jak mogę to zrobić .
Bardzo proszę o pomoc .
Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 11:12

Logika wskazywała by, że off na końcu trzeba zamienić na on :Tongue: Zresztą help do tego polecenia mówi to samo.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 23 maj 2010, 12:55

Dokładnie tak jak wyżej, i w dodatku powinna zniknąć tylko hibernacja natomiast opcja uśpij powinna pozostać.
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 15:03

Wyświetla się tylko takiej treści komunikat : powercfg-h nie jest rozpoznawane jako polecenie wewnętrzne lud zewnętrzne .
A po wciśnięcie " enter " wiersz polecenia się nie zamyka .
Proszę o pomoc , gdzie popełniam błąd .
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 16:08

pomiędzy powercfg, a -h jest spacja
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 16:36

Użyłem spacji i dalej bez zmian .
Proszę o dalsze sugestie .
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 17:01

Najlepiej po prostu skopiuj
powercfg -h off

i pamiętaj, że musisz to uruchomić jako administrator.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 17:17

W Start mam Wiersz polecenia , PPM klikam Uruchom jako administrator , wkleiłem podane przez Ciebie polecenie , i enter i nic .
Wiersz się nie zamyka , co ja robię źle - zaczyna mnie już nosić .
Proszę o dalszą pomoc .
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 23 maj 2010, 20:55

Nie wiem co robisz źle ale to aż nie możliwe, u mnie to wygląda tak:
http://www.uploader....26/asd-avi.html
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 25 maj 2010, 01:18

A skąd w ogóle założenie, że okienko cmd ma się zamknąć? Jeśli nie ma żadnego błędu to nic się nie wyświetli - jak u kolegi powyżej i tyle.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 25 maj 2010, 03:17

Sądziłem , że Wiersz polecenia spełnił swoje zadanie , bo w informacji piszę , że zniknie ze Startu " Uśpij " a w dalszym ciągu jest jak na screenie .Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 25 maj 2010, 09:16

To w końcu co chcesz usunąć? Hibernację czy uśpienie? Bo polecenie które wpisujesz wyłączą hibernację natomiast uśpienie pozostaje (z resztą to już wyżej pisałem). I to też widać po Twoim screenie - hibernacja znikła a uśpienie pozostało czyli prawidłowo.
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 25 maj 2010, 13:49

kamail86 -Witaj :)
Dopiero po przeczytaniu o różnicy między uśpieniem a hibernacją dotarło do mnie , że chcę usunąć hibernację , a nie uśpienie :lol: .
Mam refleks szachisty i co ja zrobię :blink: .
Dziękuję Wam za rady i cierpliwość .
Pozdrawiam .
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
wojtek0569  : (10 październik 2014 - 18:29) :) Ho!
Grejpfrut14  : (09 październik 2014 - 19:10) hoho
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:37) OGŁOSZENIE: Ludzie! Nie odkopujcie tematów które maja po 2lata!
wojtek0569  : (08 październik 2014 - 15:36) Podobno do końca roku fora moja być połączone :)
Ferrari  : (04 październik 2014 - 23:48) Tylko pozycjonerzy ratują to forum i piszą posty :lol:
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:19) ja 'zaledwie' 7
dawido90  : (29 wrzesień 2014 - 21:17) Już ponad 10 lat :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:42) Tylko ten nick mógłbym zmienić :D
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) A ja nadal będę tu zaglądał :))
EnDrJu_G  : (29 wrzesień 2014 - 17:38) Minęło tyyyyle lat
wojtek0569  : (05 wrzesień 2014 - 16:45) Zapraszamy na Forum Komputer Świat: forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 sierpień 2014 - 19:09) ..
wojtek0569  : (18 lipiec 2014 - 09:01) .
wojtek0569  : (06 lipiec 2014 - 18:21) Gorąco...
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 15:00) Proszę zaglądających o nie robienie bałaganu na forum! ;)
wojtek0569  : (17 czerwiec 2014 - 14:59) Dzisiaj znowu musiałem posprzątasz po spamerze.
wojtek0569  : (14 czerwiec 2014 - 10:19) Forum posprzątane z bieżącego spamu (14.06)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP