Komputer Świat Ekspert - Forum: Uśpij - Windows 7 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Uśpij - Windows 7 pomoc

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 06:30

Witam .
Znalazłem poradę , że hibernacja zostanie wyłączona , a zarazem zniknie " Uśpij " z pozycji menu Start ,przez wpisania do Wiersza polecenia powercfg-h off.
Czy ten proces ,gdybym chciał - można przywrócić do stanu poprzedniego ? .
Jeżeli - tak , to jak mogę to zrobić .
Bardzo proszę o pomoc .
Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 11:12

Logika wskazywała by, że off na końcu trzeba zamienić na on :Tongue: Zresztą help do tego polecenia mówi to samo.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 23 maj 2010, 12:55

Dokładnie tak jak wyżej, i w dodatku powinna zniknąć tylko hibernacja natomiast opcja uśpij powinna pozostać.
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 15:03

Wyświetla się tylko takiej treści komunikat : powercfg-h nie jest rozpoznawane jako polecenie wewnętrzne lud zewnętrzne .
A po wciśnięcie " enter " wiersz polecenia się nie zamyka .
Proszę o pomoc , gdzie popełniam błąd .
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 16:08

pomiędzy powercfg, a -h jest spacja
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 16:36

Użyłem spacji i dalej bez zmian .
Proszę o dalsze sugestie .
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 17:01

Najlepiej po prostu skopiuj
powercfg -h off

i pamiętaj, że musisz to uruchomić jako administrator.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 17:17

W Start mam Wiersz polecenia , PPM klikam Uruchom jako administrator , wkleiłem podane przez Ciebie polecenie , i enter i nic .
Wiersz się nie zamyka , co ja robię źle - zaczyna mnie już nosić .
Proszę o dalszą pomoc .
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 23 maj 2010, 20:55

Nie wiem co robisz źle ale to aż nie możliwe, u mnie to wygląda tak:
http://www.uploader....26/asd-avi.html
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 25 maj 2010, 01:18

A skąd w ogóle założenie, że okienko cmd ma się zamknąć? Jeśli nie ma żadnego błędu to nic się nie wyświetli - jak u kolegi powyżej i tyle.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 25 maj 2010, 03:17

Sądziłem , że Wiersz polecenia spełnił swoje zadanie , bo w informacji piszę , że zniknie ze Startu " Uśpij " a w dalszym ciągu jest jak na screenie .Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 25 maj 2010, 09:16

To w końcu co chcesz usunąć? Hibernację czy uśpienie? Bo polecenie które wpisujesz wyłączą hibernację natomiast uśpienie pozostaje (z resztą to już wyżej pisałem). I to też widać po Twoim screenie - hibernacja znikła a uśpienie pozostało czyli prawidłowo.
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 25 maj 2010, 13:49

kamail86 -Witaj :)
Dopiero po przeczytaniu o różnicy między uśpieniem a hibernacją dotarło do mnie , że chcę usunąć hibernację , a nie uśpienie :lol: .
Mam refleks szachisty i co ja zrobię :blink: .
Dziękuję Wam za rady i cierpliwość .
Pozdrawiam .
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

Hermes  : (19 kwiecień 2015 - 18:07) Mam w cholere płyt po Ekspercie - chce ktoś za symboliczne %%?
wojtek0569  : (26 marzec 2015 - 16:12) Odsyłamy wsztkich na: http://forum.komputerswiat.pl/
Wiciu  : (24 marzec 2015 - 20:44) Nie, smialo mozesz tez spamowac :-) sreacst
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:30) Czy tego forum nikt nie pilnuje? Nikt nie zauważył, że niejaki EdwinKt zaspamował całe forum jakimiś kiblami?
Ajgor  : (08 marzec 2015 - 18:29) admin
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) no ale nic się nie zrobi już
dawido90  : (01 marzec 2015 - 12:22) @sinus, nieda się ukryć. :)
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:57) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/
eminem14  : (25 luty 2015 - 17:56) Siema, może ktoś pomóc wybrać, który z trzech programów zainstalować: http://forum.ks-ekspert.pl/topic/409990-pytanie-o-programy-z-grupy-acdsee-przegladarki-plikow-graficznych/ ?
Hubot  : (18 luty 2015 - 21:00) Poda ktoś linka?
Hubot  : (18 luty 2015 - 20:59) Zna ktoś stronę oficjalną GG Alice gg:16?
Th0mas  : (18 luty 2015 - 00:03) Witam martwe forum.
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:31) kiedyś sporo się tu siedziało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:27) ostatnio szukałem czegoś w google i jeden z pierwszych wyników prowadził do tego forum, wtedy mi się o nim przypomniało
sinus86  : (17 luty 2015 - 22:26) zgadza się ;) ale firefox okazał się sprytniejszy i zapamiętał mi to nowe hasło :D
dawido90  : (13 luty 2015 - 14:32) @sinus86 Czasem nie Ty miałeś zmienić hasło na byle jakie i już się tu nie logować? :D
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Niedługo to forum zostanie połączone z forum.komputerswiat.pl
wojtek0569  : (01 luty 2015 - 16:46) Nie dało się upilnować bootów ponieważ jest ich zbyt dużo.
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP