Komputer Świat Ekspert - Forum: Uśpij - Windows 7 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Uśpij - Windows 7 pomoc

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 06:30

Witam .
Znalazłem poradę , że hibernacja zostanie wyłączona , a zarazem zniknie " Uśpij " z pozycji menu Start ,przez wpisania do Wiersza polecenia powercfg-h off.
Czy ten proces ,gdybym chciał - można przywrócić do stanu poprzedniego ? .
Jeżeli - tak , to jak mogę to zrobić .
Bardzo proszę o pomoc .
Dołączona grafika
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 11:12

Logika wskazywała by, że off na końcu trzeba zamienić na on :Tongue: Zresztą help do tego polecenia mówi to samo.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 23 maj 2010, 12:55

Dokładnie tak jak wyżej, i w dodatku powinna zniknąć tylko hibernacja natomiast opcja uśpij powinna pozostać.
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 15:03

Wyświetla się tylko takiej treści komunikat : powercfg-h nie jest rozpoznawane jako polecenie wewnętrzne lud zewnętrzne .
A po wciśnięcie " enter " wiersz polecenia się nie zamyka .
Proszę o pomoc , gdzie popełniam błąd .
Dołączona grafika
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 16:08

pomiędzy powercfg, a -h jest spacja
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 16:36

Użyłem spacji i dalej bez zmian .
Proszę o dalsze sugestie .
Dołączona grafika
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 23 maj 2010, 17:01

Najlepiej po prostu skopiuj
powercfg -h off

i pamiętaj, że musisz to uruchomić jako administrator.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 23 maj 2010, 17:17

W Start mam Wiersz polecenia , PPM klikam Uruchom jako administrator , wkleiłem podane przez Ciebie polecenie , i enter i nic .
Wiersz się nie zamyka , co ja robię źle - zaczyna mnie już nosić .
Proszę o dalszą pomoc .
Dołączona grafika
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 23 maj 2010, 20:55

Nie wiem co robisz źle ale to aż nie możliwe, u mnie to wygląda tak:
http://www.uploader....26/asd-avi.html
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   someone 

  • Uczestnik
  • PipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 793
  • Rejestracja: 04-marzec 05

Napisano 25 maj 2010, 01:18

A skąd w ogóle założenie, że okienko cmd ma się zamknąć? Jeśli nie ma żadnego błędu to nic się nie wyświetli - jak u kolegi powyżej i tyle.
0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 25 maj 2010, 03:17

Sądziłem , że Wiersz polecenia spełnił swoje zadanie , bo w informacji piszę , że zniknie ze Startu " Uśpij " a w dalszym ciągu jest jak na screenie .Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

Dołączona grafika
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   kamail86 

  • Stały Uczestnik
  • PipPipPip
  • Grupa: Ekspert
  • Postów 1402
  • Rejestracja: 30-maj 06

Napisano 25 maj 2010, 09:16

To w końcu co chcesz usunąć? Hibernację czy uśpienie? Bo polecenie które wpisujesz wyłączą hibernację natomiast uśpienie pozostaje (z resztą to już wyżej pisałem). I to też widać po Twoim screenie - hibernacja znikła a uśpienie pozostało czyli prawidłowo.
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   dorman 

  • Windows 7
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 156
  • Rejestracja: 24-maj 09

Napisano 25 maj 2010, 13:49

kamail86 -Witaj :)
Dopiero po przeczytaniu o różnicy między uśpieniem a hibernacją dotarło do mnie , że chcę usunąć hibernację , a nie uśpienie :lol: .
Mam refleks szachisty i co ja zrobię :blink: .
Dziękuję Wam za rady i cierpliwość .
Pozdrawiam .
Dołączona grafika
0

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) zagląda ktoś ze starej gwardii?
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) no cześć, co dobrego?
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:47) Zapraszam na Forum Komputer Świat - "spadkobiercę" eksperta ;)
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:46) Tego to musisz pytać się najstarszych userów :D Teraz tu to tylko same booty.
Driv3r  : (15 styczeń 2015 - 17:14) Czy te forum na prawde tak upadlo od 2006r ?
wojtek0569  : (24 grudzień 2014 - 11:47) Wesołych świąt i na Ekspercie życzę ;)
wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
dawido90  : (14 grudzień 2014 - 08:25) również pozdrawia ;)
Uno  : (09 grudzień 2014 - 12:53) I ja pozdrawiam :)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) pozdrawiam dziadków :))))
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) elitarne forum przestało istniec ;)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) nudy nudy :))) nic sie nie zmieniło
wojtek0569  : (04 grudzień 2014 - 22:19) Bywa :D
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:57) Nie wiedziałem, że tu jeszcze zajrzę ;) Masa czasu...
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:51) ohoho, widzę jeszcze są ludzie ze starej ekipy! :D
wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP