Użytkownik Sobian edytował ten post 27 maj 2010, 21:16
Strona 1 z 1
Problem z GRUBem Ubuntu na USB
Napisano 27 maj 2010, 21:14
Witam Was
Na wstępie powiem że nigdy nie miałem styczności z Linuxem więc proszę o zrozumienie :D Otóż w laptopie miałem zainstalowanego Windowsa 7. Chciałem zainstalować Linuxa. Ale musiałem wpaść na taki genialny pomysł żeby zainstalować go sobie na USB. Wszystko by było ok ale problem pojawił się z GRUBEM. Jak mam podłączone USB to GRUB normalnie odpala moge wybrac system. Ale jak odłączę USB to już windows nie chce się uruchomić, bo GRUB jest na USB i wywala mi błąd. Teraz takie moje pytanie czy jest jakakolwiek możliwość żeby jak jest odłączone USB automatycznie uruchamiał się WIndows a jak podłączony to GRUB się odpala i wybieram system? Czy już po ptakach?:D Z góry dziękuję za wasza cierpliwość i pozdrawiam :D
Napisano 28 maj 2010, 07:31
So have a nice day and see you next time :-)
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Napisano 28 maj 2010, 21:15
To nie jest błąd 21. Jeszcze raz powtarzam że jak mam podłączone USB na którym mam zainstalowane Ubuntu to GRUB normalnie się uruchamia i moge wybrac system bez problemu. Chodzi mi oto że jak zapomne przez przypadek te USb to mi się nie uruchomi żaden system bo GRUB jest na USB. Dlatego się pytam czy jest jakas możliwość żeby jak jest odłączony USB to uruchamiał mi się Windows odrazu bez GRUBA.
Co do błędu to wyświetla mi takie coś:
error: no such device 74a26d8b - 6908 - 48ee - ae8d - 602b119d136e
P.S Chciałem zabić Twojego robaka na monitorze <lol2>
Co do błędu to wyświetla mi takie coś:
error: no such device 74a26d8b - 6908 - 48ee - ae8d - 602b119d136e
P.S Chciałem zabić Twojego robaka na monitorze <lol2>
Użytkownik Sobian edytował ten post 28 maj 2010, 21:19
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox