Problem 1:
------------
Posiadam laptopa IBM Think Pad T20. Mam problem z dzwiękiem otóż nie ma dzwięków poza systemowym "bipem", a w terminalu co jakiś czas pokazują sie komunikaty:
:~$ ALSA lib confmisc.c:768:(parse_card) cannot find card '0' ALSA lib conf.c:3513:(_snd_config_evaluate) function snd_func_card_driver returned error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib confmisc.c:392:(snd_func_concat) error evaluating strings ALSA lib conf.c:3513:(_snd_config_evaluate) function snd_func_concat returned error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib confmisc.c:1251:(snd_func_refer) error evaluating name ALSA lib conf.c:3513:(_snd_config_evaluate) function snd_func_refer returned error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib conf.c:3985:(snd_config_expand) Evaluate error: Nie ma takiego pliku ani katalogu ALSA lib pcm.c:2144:(snd_pcm_open_noupdate) Unknown PCM default cannot open audio device "default" (Nie ma takiego pliku ani katalogu)
===========================================================================
Problem 2:
-----------------
Drugi problem to instalacja niektórych kluczy otóż zainstalowałem sobie kilka kluczy, natomiast, z niektórymi mam problem ponieważ, gdy wpisuję:
gpg --keyserver subkeys.pgp.net --recv-keys 07DC563D1F41B907
otrzymuję komunikat:
gpg: zapytanie o klucz 1F41B907 w serwerze hkp subkeys.pgp.net
chwilę myśli- i wyrzuca:
gpg: zapytanie o klucz 1F41B907 w serwerze hkp subkeys.pgp.net gpg: przekroczenie limitu czasu połączenia z serwerem kluczy gpg: odbiór z serwera kluczy nie powiódł się: błąd serwera kluczy
Klucze, z którymi mam ten sam problem to: 07DC563D1F41B907 | F9A2F76A9D1A0061 | EA8E8B2116BA136C
zaznaczam, że to się zdarza tylko przy 3 kluczach, z którymi mam taki sam problem, wcześniej zainstalowałem i dodałem inne klucze, z którymi nie miałem żadnegoi problemu...
Proszę o pomoc w tych dwóch kwestiach.

Logowanie »
Dodaj odpowiedź