Windows XP Home SP3
Zmieniłem widok folderu Muzyka na szczegóły i włączyłem tylko te kolumny, których potrzebuję. Niestety, po ponownym otwarciu folderu powrócił stary widok (duże ikony), który ma być w pozostałych folderach.
Można pogrupować pliki wg wykonawców, ale też nie za bardzo mi to odpowiada - zajmuje zbyt dużo miejsca.
Czy muszę włączyć opcję „Pamiętaj widok każdego folderu”? Wtedy pewnie musiałbym ustawiać go osobno dla folderów, w których mam muzykę. Chciałbym tak, aby system użył widoku szczegółów dla wszystkich folderów o typie MUZYKA.
Strona 1 z 1
Jak zmienić widok tylko folderów muzycznych? Czy to możliwe?
Napisano 15 lipiec 2010, 22:05
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 22 styczeń 2011, 14:37
Czy ktoś zna odpowiedź?
Po włączeniu zapamiętywania ustawień każdego katalogu Explorer ustawia widok kafelki dla nowych folderów - gdy wejdziemy do nich pierwszy raz. Oczywiście można ustawić inny widok, ale trzeba go zmieniać dla każdego folderu!
Chcę mieć "szczegóły" dla muzyki, a "ikony" dla pozostałych.
Problem można częściowo rozwiązać za pomocą skryptu FVM3 - ustawia widok dla folderu i podfolderów.
A może da się ustawić inny "domyślny" widok dla nowych folderów - np. ikony zamiast kafelek?
Po włączeniu zapamiętywania ustawień każdego katalogu Explorer ustawia widok kafelki dla nowych folderów - gdy wejdziemy do nich pierwszy raz. Oczywiście można ustawić inny widok, ale trzeba go zmieniać dla każdego folderu!
Chcę mieć "szczegóły" dla muzyki, a "ikony" dla pozostałych.
Problem można częściowo rozwiązać za pomocą skryptu FVM3 - ustawia widok dla folderu i podfolderów.
A może da się ustawić inny "domyślny" widok dla nowych folderów - np. ikony zamiast kafelek?
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
Napisano 24 styczeń 2011, 18:03
Witam
Najlepszym wyjściem dla Ciebie będzie ustawienie widoku na ikony i zaznaczenie w opcjach folderu "Zapamiętaj ustawienia wyświetlania..." i wciśnięcie przycisku "Zastosuj do wszystkich folderów". Po tym możesz personalizować wybrane foldery wedle uznania.
pozdrawiam
Najlepszym wyjściem dla Ciebie będzie ustawienie widoku na ikony i zaznaczenie w opcjach folderu "Zapamiętaj ustawienia wyświetlania..." i wciśnięcie przycisku "Zastosuj do wszystkich folderów". Po tym możesz personalizować wybrane foldery wedle uznania.
pozdrawiam
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź