Komputer Świat Ekspert - Forum: Dlaczego nie ma dźwięku w internecie? - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Dlaczego nie ma dźwięku w internecie?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Diego123 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1
  • Rejestracja: 31-lipiec 10

Napisano 31 lipiec 2010, 13:03

Pomocy! Pisałem już o tym na różnych forach, pytałem się znajomych i nic! Chodzi o to, że nie mam dźwięku w internecie. Od razu informuję, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki. Kiedy siedzę w internecie wszystko jest ok dopóki nie włączę jakiegoś filmu albo muzyki ogólnie dźwięku. Wtedy słyszę trzask albo takie głuche puknięcie (nie wiem jak to nazwać) pokazuje się komunikat "gniazdo zostało odłączone" choć słuchawki czy to głośniki są podłączone, a sprawdzałem sto razy, że kable są dobrze włożone. Po tym wszystkim mogę się pożegnać z jakimkolwiek dźwiękiem z internetu do ponownego uruchomienia komputera. Nie wyobrażacie sobie jak to denerwuje i irytuje. Ten problem nie ma miejsca podczas słuchania czegoś z dysku komputera, ale też jest mnóstwo trzasków, które odbierają mi jakikolwiek komfort ze słuchania muzyki czy oglądania filmów ale dźwięk podczas słuchania z dysku jeszcze nigdy się nie wyłączył. Wtedy też pokazuje się komunikat "gniazdo zostało odłączone" z komunikatem "gniazdo zostało podłączone" oczywiście dzieje się to na zmianę. Teraz (po zainstalowaniu najnowszych sterowników) dźwięku nie ma praktycznie przy każdej próbie odtworzenia jakiegoś pliku wideo lub audio w internecie. Wcześniej kiedy miałem jeszcze "stare" sterowniki dźwięk znikał bardzo niespodziewanie zauważyłem też, że działo się to gdy mocno podwyższałem głośność, a kiedy zostawiałem jakiś klip żeby się do końca zbuforował i włączałem go potem zdarzało się, że dźwięku już nie było a filmik odtwarzał się bardzo szybko (na oko z ośmiokrotnym przyspieszeniem) więc pomyślałem, że może jest coś nie tak z Flash Player'em. Zainstalowałem wtedy najnowszą wersję i mam ją do teraz. Nie wiem czy to, że ciągle nie ma dźwięku jest winą karty dźwiękowej, muzycznej, słuchawek czy głośników a może portów. Tak więc proszę o pomoc bo nie wiem co robić. Chcę to naprawić, bo przecież dźwięk szczególnie w internecie jest bardzo ważny. Pozdrawiam.
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   rav_rudy 

  • Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 142
  • Rejestracja: 07-luty 05

Napisano 02 sierpień 2010, 20:43

widzisz... Internet nie umie śpiewać, dlatego jego twórcy wykasowali mu możliwość wydawania jakiegokolwiek dzwięku, niemniej jest on bardzo inteligentny i wykształcił w sobie zdolność do prostych komunikatów, jak to nazywasz "trzask albo takie głuche puknięcie", w ten sposób chce się skontaktować z mieszkańcami swojej ojczystej planety. Możesz mu pomóc kupując jakieś większe kolumny.


A tak serio to skasuj cache przeglądarki i odtwarzacza flash, może coś zdziałasz..
Never Give Up
Just Live Up
0

#0 Bot Reklamowy

  • Grupa: Reklama
Strona 1 z 1


Szybka odpowiedź

  

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych


Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:09) chyba nawet redakcja tu nie bywa skoro porno od 14 stycznia tu leży
strefacst  : (28 styczeń 2015 - 22:07) zarejestrowałem się tu w 2003 r. i pamiętam że na tym forum godzinami się siedziało. pamiętało się adminów i moderatorów. a teraz tu tak nic nie ma.
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) zagląda ktoś ze starej gwardii?
sinus86  : (27 styczeń 2015 - 22:00) no cześć, co dobrego?
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:47) Zapraszam na Forum Komputer Świat - "spadkobiercę" eksperta ;)
wojtek0569  : (15 styczeń 2015 - 23:46) Tego to musisz pytać się najstarszych userów :D Teraz tu to tylko same booty.
Driv3r  : (15 styczeń 2015 - 17:14) Czy te forum na prawde tak upadlo od 2006r ?
wojtek0569  : (24 grudzień 2014 - 11:47) Wesołych świąt i na Ekspercie życzę ;)
wojtek0569  : (17 grudzień 2014 - 16:05) No i znowu atak botów :(
dawido90  : (14 grudzień 2014 - 08:25) również pozdrawia ;)
Uno  : (09 grudzień 2014 - 12:53) I ja pozdrawiam :)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) pozdrawiam dziadków :))))
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) elitarne forum przestało istniec ;)
Pretender  : (06 grudzień 2014 - 21:24) nudy nudy :))) nic sie nie zmieniło
wojtek0569  : (04 grudzień 2014 - 22:19) Bywa :D
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:57) Nie wiedziałem, że tu jeszcze zajrzę ;) Masa czasu...
rzeznia22  : (04 grudzień 2014 - 09:51) ohoho, widzę jeszcze są ludzie ze starej ekipy! :D
wojtek0569  : (17 październik 2014 - 19:19) Spamerzy generują ruch na forum :D
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Że też ktoś płaci za serwer
tomek10861  : (10 październik 2014 - 20:54) Lat minęło a forum dalej istnieje :)
Rozszerz pole shoutboxa

DIGDIP