Witam Was.
Jak mogę dodać łącze napędu DVD/CD do menu Wyślij do? (Windows 7 64bit) Z systemu nie mogę nagrywać płyt. Musiałem dodatkowo zainstalować program do nagrywania. Skopiowałem skrót napędu DVD do folderu SendTo ale w menu Wyślij do dalej nie ma pozycji napędu DVD. Możecie mi coś podpowiedzieć?
Strona 1 z 1
Menu Wyślij do
Napisano 11 październik 2011, 13:10
Witam serdecznie jako zupełnie nowy na forum i bardzo proszę o radę: mam Windowsa XP i problemy związane z menu kontekstowym pod prawym klawiszem myszy.kiedy ustawiam kursor na funkcji "wyślij do..." - system blokuje się na około 6 minut i teoretycznie nic nie działa. Potem wuświetla się komunikat,że windows wyszukuje jakiś skrót. Następnie, że element do którego odnosi się ten skrót został zmienioy lub przeniesionu i dlatego nie będzie działa poprawnie i czy go usunąć.Jestem trochę zielony w tych sprawach, a nigdzie na forach nie znalazłem rozwiązania mojego problemu dlatego proszę o wyrozumiałość i konkretną radę.
Napisano 12 październik 2011, 17:25
W obu przypadkach proponuję przejść do start -> uruchom i wpisać shell:sendto
Z.F przytrzymaj klawisz ALT i przeciągnij do tego folderu ikonę stacji dysków (bezpośrednio z folderu Mój Komputer).
Jerzy ty także wejdź do folderu %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo i usuń z niego błędną lokalizację ( po prostu wywal stamtąd skrót).
Z.F przytrzymaj klawisz ALT i przeciągnij do tego folderu ikonę stacji dysków (bezpośrednio z folderu Mój Komputer).
Jerzy ty także wejdź do folderu %APPDATA%\Microsoft\Windows\SendTo i usuń z niego błędną lokalizację ( po prostu wywal stamtąd skrót).
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »