Problem: aplikacje wymagają Net Framework "co najmniej w wersji 1.1". Nie instalują się.
Niejasność 1: niby jest w 7-ce nawet wersja 4 to jest ta kompatibilność w dół czy nie ma ?
Czy chcąc mieć system przygotowany na różne ewentualności trzeba instalować wszystkie NF?
Niejasność 2: na liście programów do ew. odinstalowania jest NF 1.1 a instalatory aplikacji twierdzą,
że nie ma go.
Niejasność 3: w menedżerze usług jest z kolei NF w wersji 2 (i 32 i 64 bit) a nie ma ani jedynki ani
czwórki; próbowałem dawać uruchomienie automatyczne ale aplikacje dalej twierdziły, że nie ma NF.
Próba rozwiązania: instalacja 1.1 wywalała się dając komunikat, że już tam jest; no to odinstalowałem
to 1.1 które już w Win niby było i zainstalowałem na nowo z instalatora pobranego ze strony MS.
Aplikacje zainstalowały się i działają ale powstała seria pytań.
Podczas instalowania 1.1 wyskoczyły ostrzeżenia, "o znanych problemach" wynikających
z instalacji 1.1 na Win 7, w szczególności o błędach w działaniu "usług IIS". Czym by to ew. groziło i czy można
takie coś zignorować? To znaczy co by niby nie działało? Bo np. serwera WWW nie mam i nie zapowiada się
na to. No i czy w ogóle nie spowoduje to jakiegoś dziadostwa w systemie ?
Oczywiście jest też ciekawe, że to NF 1.1 które niby jest w systemie to nie powoduje "znanych problemów" a
to ściągnięte ze strony MS tak. Może dlatego, że nie działa?
Może ktoś jest na tyle obeznany żeby wyjaśnić ten cały mętlik?
Strona 1 z 1
Net Framework a Win 7 64 bit
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »