Witam. Skusiłem się na zainstalowanie pakietu AVG Internet Securite 2011. Po zainstalowaniu system nie chciał się uruchomić i ciągle się restartował a niebieski ekran tak szybko migał że nie wiem jaki jest błąd.W trybie awaryjnym usunąłem pakiet wyczyściłem rejestr i zaczęły się problemy. W trakcie uruchamiania systemu następuje restart z niebieskim ekranem jak wcześniej napisałem tak szybko ginącym że nie wiem co to za błąd.Podgląd zdarzeń nic nie znajduje brak błędów. Pamięć przetestowana memstat i jest ok.Skanowanie nie znalazło wirusa ani innego świństwa. Uruchamianie selektywne do momentu system ini lub win ini jest ok. W pliku minidump nie mam nic. Chcę uruchomić gmera następuje restart. Na koniec uruchamianie systemu raz działa przy uruchom normalnie a raz działa przy ostatniej dobrej konfiguracji. Innym razem uruchomi się bez problemów. Już nie wiem co mam zrobić bo format jest ostatecznością.
Strona 1 z 1
restarty systemu podczas uruchamiania
Napisano 22 październik 2010, 11:50
A Przywracania systemu próbowałeś ? Przywróć go do momentu, przed instalacją tego pakietu. Pewnie musiał coś namieszać w rejestrze albo w plikach systemowych i stąd problem. Przejrzyj listę usług i programów uruchamianych przy starcie (START - Uruchom - msconfig w zakładce Usługi zaznacz, żeby ukryło usługi Windows i odznacz usługi powiązane z AVG, to samo zrób w zakładce Autouruchamianie).
Napisano 22 październik 2010, 12:52
Przywracanie systemu nic nie daje. Zrobiłem tak jak napisałeś. Nie znalazłem tam usług powiązanych z AVG ale zastanawia mnie dlaczego ten program jeszcze jest wykazywany w Centrum zabezpieczeń. Nie mogę otworzyć plików z minidump.Restarty są nadal. Zrobiłem zrzut z pliku dmp
http://wstaw.org/w/dhV/
lub ten
http://wstaw.org/w/dhV/
lub ten
Napisano 22 październik 2010, 14:55
Przed uruchomieniem systemu wciskaj F8, a następnie wybierz opcję "Wyłącz automatyczne ponowne uruchomienie komputera po awarii systemu". Po wybraniu tej opcji komp nie powinien się restartować, tylko powinien pozostać niebieski ekran z błędem. Wtedy podaj wszystkie dane błędu.
Napisano 23 październik 2010, 10:01
Użytkownik mati8898 dnia 22 październik 2010, 14:55 napisał
Przed uruchomieniem systemu wciskaj F8, a następnie wybierz opcję "Wyłącz automatyczne ponowne uruchomienie komputera po awarii systemu". Po wybraniu tej opcji komp nie powinien się restartować, tylko powinien pozostać niebieski ekran z błędem. Wtedy podaj wszystkie dane błędu.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź