Pisałem ten temat na ponad pięciu różnych forach i na jednym padło parę odpowiedzi, niestety nie pomogły mi one. Jeżeli tu naprawdę rozwiązujecie każdy problem związany z PC to bardzo proszę o pomoc.
Jestem już zupełnie bezradny.
Może zacznę od początku.
Zakupiłem niedawno router TP-Link W8901G (łączę się przez WIFI) i jest świetny, bardzo dobry zasięg, konfiguracja, prostota w obsłudze. Jednak chcąc dzwonić przez Neofon TP (potrzebny do pracy) to normalnie się łączy z danym numerem telefonu, jednak w słuchawkach nie słychać dźwięku podczas łączenia, po prostu nie mogę się dodzwonić. Czytałem, że może to być problem z portami lub firewallem (wyłączyłem go) jednak w pierwszy screenie zobaczycie, że port z którego korzysta neofon jest przekierowany (dodam, że aby z niego korzystać korzystam ze SPIKA. Próbowałem innych programów ale nic nie pomogło).
Bardzo, bardzo proszę o pomoc. Potrzebuję ten telefon do pracy (jest on na firmę) a niestety przez coś nie mogę dzwonić...
Oto screeny z niektórych konfiguracji routera i spika:
[i51.tinypic.com/1zv4y8n.png]
[i54.tinypic.com/15ekbhz.png]
Pozdrawiam.
Strona 1 z 1
Niemożność dzwonienia przez Neofon TP - TP-Link W8901G Rozwiążecie każdy problem? Ciekawe, czy ten też...
Napisano 26 grudzień 2010, 21:47
Użytkownik patrykut dnia 12 listopad 2010, 15:50 napisał
Tak, jest włączone.
Musisz przekierować protokół TCP i UPD , a nie tylko TCP. Transmisje głosowe raczej chodzą po UDP, ale dla bezpieczeństwa TCP tez przekieruj.
Jak sobie edytujesz regułę przekierowania to masz cos takiego jak PROTOCOL i tam wlasnie musisz wybrac TCP/UDP.
Użytkownik garfield edytował ten post 26 grudzień 2010, 21:48
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »