Brak skrótów do programów
Napisano 21 listopad 2010, 18:16
Od pewnego czasu nie działają mi skróty w menu Start, przy instalacji nowego programu pojawia się błąd (kiedy program chce stworzyć skrót) i w menu Start też nie tworzy skrótu do tego programu, oprócz folderu.
Tworzone standardowo skróty [poprzez 'Wyślij do > Pulpit (utwórz skrót)'] nie działają. Muszę stosować program, który je stworzy (Junction Link Magic).
Jaki może być powód tego problemu?
Napisano 22 listopad 2010, 17:27
Nie wiem czy to pomoże, ale spróbuj płytę z systemem włożyć i zamiast instalacji dać napraw istniejącą wersję systemu, płyta ta powinna przywrócić uszkodzone biblioteki..
Jak coś to pomoże to napisz.
Napisano 22 listopad 2010, 17:53
No a jeśli masz <1GB RAMu to skopiować XPka na pena i spróbować odpalić tak jakbyś odpalał live-a, choć niektóre lapy nie mają takiej funkcji.
A ja na twym miejscu wywaliłbym laptopa przez okno, bo komputer bez dvd to nie komputer tylko lepszy kalkulator.
2: Spróbuj czy działa ci tradycyjną metodą: prawy > nowy > skrót > wpisujesz ścieżkę > wpisujesz nazwę > sprawdź czy działa
Jeśli to działa to naprawienie tego problemu będzie o wiele prostsze, bo wymaga wklejenia "programu" z innego Xp do katalogu Send To w D&S(plik dostaniesz ode mnie)
Użytkownik kar edytował ten post 22 listopad 2010, 18:05
Napisano 22 listopad 2010, 18:26
2. "Nie można utworzyć skrótu". Tworzy się nigdzie nie prowadzący skrót.
Napisano 22 listopad 2010, 18:34
Chyba przeinstalował system.
Musisz coś wykombinować bez tego dvd, może dajesz komuś dysk i ci nagrywa..
"Tworzy się nigdzie nie prowadzący skrót" a ścieżkę wpisałeś poprawną?? Może literki dysków się zmieniły.
Użytkownik kar edytował ten post 22 listopad 2010, 18:35
Napisano 22 listopad 2010, 20:38
Użytkownik kar dnia 22 listopad 2010, 18:34 napisał
Ścieżka była poprawna, wybrana przez "Przeglądaj".
Użytkownik mati8898 dnia 22 listopad 2010, 19:46 napisał
Również problem występuje.
Użytkownik michal636 edytował ten post 22 listopad 2010, 20:59
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź