A jeśli nie jest to możliwe to czemu? Windows dostarcza mnóstwo możliwych układów klawiszy, ale opcja dorobienia własnego jest już zbyt trudna w realizacji? To wydaje się trochę bez sensu.
Strona 1 z 1
Język klawiatury
Napisano 19 grudzień 2010, 18:21
W Windowsie po otworzeniu paska języka jest sporo języków do wyboru (Polski programisty, przeklęty polski 214, angielski, hiszpańki taki, hiszpański inny, itp.). Wiem, że można ustawić skróty klawiaturowe do przełączania miedzy językami, ale czy istnieje opcja "zdefiniowania własnego języka"? Mam na myśli ustawienie klawiatury tak jak w polskim (programisty) + np. pod alt+/ hiszpańskie ¿ itp.
A jeśli nie jest to możliwe to czemu? Windows dostarcza mnóstwo możliwych układów klawiszy, ale opcja dorobienia własnego jest już zbyt trudna w realizacji? To wydaje się trochę bez sensu.
Napisano 19 grudzień 2010, 23:04
Można do tego wykorzystać darmowy program Microsoftu,
The Microsoft Keyboard Layout Creator (http://msdn.microsof...global/bb964665).
Nie wiem czy program działa pod Windows 7 niestety, dopiero teraz zauważyłem, że ten dział forum dotyczy tej wersji Windows.
The Microsoft Keyboard Layout Creator (http://msdn.microsof...global/bb964665).
Nie wiem czy program działa pod Windows 7 niestety, dopiero teraz zauważyłem, że ten dział forum dotyczy tej wersji Windows.
Użytkownik Catz edytował ten post 19 grudzień 2010, 23:06
Nauka radziecka zna takie przypadki...
Hej OKS Odra Opole !!!
Hej OKS Odra Opole !!!
Napisano 19 grudzień 2010, 23:20
Może zerknij tutaj: http://www.klm32.com/KbdEdit.html.
// Edytowano
Trochę za długo szukałem :P Napisali, że w Viście działa, więc w siódemce nie powinno być problemów.
// Edytowano
Trochę za długo szukałem :P Napisali, że w Viście działa, więc w siódemce nie powinno być problemów.
Użytkownik andrzej_aa edytował ten post 19 grudzień 2010, 23:22
So have a nice day and see you next time :-)
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Napisano 20 grudzień 2010, 15:18
Dzięki wielkie. Pierwszy program działa, choć trochę czasu mi się zeszło zanim go ogarnąłem, więc drugiego już nie sprawdzałem.
Problem jest tylko z nazwą języka. Każda modyfikacja zapisuje się jako Polski (programisty) - Custom, niezależnie od nadanej mu nazwy.
No i teraz powstaje jeszcze problem jak pozbyć się 3 nieudanych Polskich (programisty) - Custom z listy języków? ^^'
Problem jest tylko z nazwą języka. Każda modyfikacja zapisuje się jako Polski (programisty) - Custom, niezależnie od nadanej mu nazwy.
No i teraz powstaje jeszcze problem jak pozbyć się 3 nieudanych Polskich (programisty) - Custom z listy języków? ^^'
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »