Witam.
Jestem tutaj nowy i potrzebuję fachowej pomocy.
Problem jest następujący.
W moim kompie nie działają głośniki i mikrofon..Wszystkie ustawienia są dobre . Przy sterownikach nie ma żadnych wykrzykników ,Jednak NIC nie działa.
Do czasu podłączenia kompa do miksera analogowego 32 kanałowego wszystko działało normalnie.Nie mam pojęcia czy ten fakt może być powodem awari ,jednak dla jasności tematu wspominam o tym. Osobiście nie jestem komputerowcem ,kompa sprawdzała znajoma która uczy informatyki . Również twierdzi że wszystkie ustawienia są prawidłowe ,a mimo to głośniki i mikrofon nie działają .
Jeśli jest jakiś fachman który potrafi -typowo łopatologicznie -pomóc będę bardzo wdzięczny .W kompie jest program Windows 2000 pro z jakimiś dodatkami .
Pozdrawiam.
Strona 1 z 1
głośniki i mikrofon nie działają
Napisano 22 grudzień 2010, 13:57
Użytkownik dulon184 dnia 20 grudzień 2010, 11:00 napisał
Witam.
W moim kompie nie działają głośniki i mikrofon..Wszystkie ustawienia są dobre . Przy sterownikach nie ma żadnych wykrzykników ,Jednak NIC nie działa.
Do czasu podłączenia kompa do miksera analogowego 32 kanałowego wszystko działało normalnie.Nie mam pojęcia czy ten fakt może być powodem awari ,jednak dla jasności tematu wspominam o tym. Osobiście nie jestem komputerowcem ,kompa sprawdzała znajoma która uczy informatyki . Również twierdzi że wszystkie ustawienia są prawidłowe ,a mimo to głośniki i mikrofon nie działają .
Jeśli jest jakiś fachman który potrafi -typowo łopatologicznie -pomóc będę bardzo wdzięczny .W kompie jest program Windows 2000 pro z jakimiś dodatkami .
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
<Forum ekspertów komputerowych i NIKT nie wie JAK mi pomóc??
Ciekawe forum.
Napisano 22 grudzień 2010, 14:51
Użytkownik vampir dnia 22 grudzień 2010, 14:06 napisał
Zobacz czy nie masz czegoś powyciszanego w regulacji głośności i jeśli masz coś od producenta karty dźwiękowej w systemie to czy czasem nie jest zaznaczone wykrywanie podłączonych gniazd audio przedniego panelu (jak jest może pojawiać się taki problem).
< Dzięki za odpowiedz .
Wszystkie ustawienia są poprawne . Sprawdzane kilkukrotnie .Po podłączeniu ,czy to głośników ,czy mikrofonu pokazuje się zielona tablica panelu tylnego i ikonki podłączanego sprzętu migają do czasu kliknięcia OK . Wyjecie wtyków również pokazuje owa tablicę i dodatkowo w prawym dolnym rogu monitora pokazuje okienko z napisem .....dane urządzenia zostało odłączone ..
Wszystko działało poprawnie --radio internetowe -Skyp -Kalendarz XP -gdzie również są stacje radiowe.Wydaje mi się że awaria nastąpiła po moim podłączeniu kompa do miksera analogowego . Podkreślam -wydaje mi się ..Najgorsze jest to że Nigdzie Nie ma jakiegokolwiek ostrzeżenia ,że cokolwiek jest zepsute -rozregulowane itp.Znajoma sprawdzała nawet jakieś sterowniki ,przy których również nie było żadnych ostrzeżeń .
Pozdrawiam.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź