Jak rozwiazac taki problem koniecznie musze odzyskac te pliki ktore widze tylko pod linuxem.. laptop nie nalezy do mnie a osobie bardzo zalezy na tych plikach.. Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi dziekuje
Strona 1 z 1
Problem z kopiowaniem ebookow z Linuxa na Windows
Napisano 21 styczeń 2011, 23:30
Moj problem wyglada tak ze w wyniku kasowania wirusow pojawil sie slynny blue screen, nie spojrzalem co kasuje, no coz zdarza sie :P Wiec sciaglem z neta awaryjna plytke z roznymi narzedziami odpalilem mini Linuxa [Linux awaryjny] i zaczalem kopiowac ebooki na moj dysk twardy lecz napotkalem na problem z polskimi znakami tzn wszystkie nazwy z "o z kreska" musialem zmieniac jakos sobie poradzilem i zainstalowalem windowsa od nowa [wersja angielska] no i chcialem skopiowac spowrotem pliki i kolejny problem wszystkie pozostale polskie znaki musialem zmieniac tzn "?" bo to bylo w miejscach polskich znakow. Przekopiowalem wszystko spod awaryjnego linuxa bo tych plikow nie widzialem pod windowsem.. no i sie okazalo ze ich nie widac pod windowsem.. cale foldery nawet nie widac w ktorych wystepuje ktorys z plikow ze zmienionym polskim znakiem..
Jak rozwiazac taki problem koniecznie musze odzyskac te pliki ktore widze tylko pod linuxem.. laptop nie nalezy do mnie a osobie bardzo zalezy na tych plikach.. Zalezy mi na szybkiej odpowiedzi dziekuje
Napisano 23 styczeń 2011, 01:52
Sytuacja wyglada jeszcze dziwaczniej bo stwierdzilem ze niektore rzeczy da sie sciagnac ok sciaglem pod tego linuxa odpalam windowsa i nie ma.. i tak mysle czy jakbym zgral to na dvd lub serwer cos by pomoglo? i spowrotem zgral juz pod windowsem? tylko tutaj znowu problem jest z archiwizacja plikow.. czy format *tar da rade odczytac pod windowsem? bo pod tego linuxa awaryjnego nie mozna zbytnio nic instalowac.. w sumie to totalna bzdura ale moze?.. tylko mase roboty znowu bo to nie jedna plytka dvd..
Napisano 23 styczeń 2011, 13:06
Moment, ten linuks jest zainstalowany na dysku? pliki tar.gz oraz tar.bz2 można otworzyć WinRAR'em albo 7zip'em bez problemów. Gdzie te pliki w końcu są? Bo wypowiedź trochę nielogiczna, nie jestem w stanie z niej tego wyciągnąć.
Na Forum KŚE od 16.07.2005, 9:30 (ID: 18840)
Napisano 23 styczeń 2011, 15:19
Użytkownik Petermechanic dnia 23 styczeń 2011, 13:06 napisał
Moment, ten linuks jest zainstalowany na dysku? pliki tar.gz oraz tar.bz2 można otworzyć WinRAR'em albo 7zip'em bez problemów. Gdzie te pliki w końcu są? Bo wypowiedź trochę nielogiczna, nie jestem w stanie z niej tego wyciągnąć.
Linux jest wersja live cd.. pliki sa na dysku z windowsem bo juz je tam przekopiowalem ale nie sa widoczne po odpaleniu xp.. wczoraj zrobilem test i skopiowalem jednego ebooka ktorego nie widac na serwer i sciaglem go z pod windowsa i dziala.. jednak mimo wszystko chcialbym jakos ominac to kopiowanie.. bo tego jest duzo..
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź