Strona 1 z 1
Siec domowa
Napisano 26 styczeń 2011, 14:59
Witam wszystkich forumowiczów.
Pisze w dziale Sieci komputerowe bo mam takie pytanie a w zasadzie to prośbę do znawców tego tematu.
Mam 2 PC i teraz zamierzam dokupić laptopa z wifi oraz drukarkę z możliwością podłącznie do sieci LAN.
(To taka drukarka http://www.techplane...4623fn,507.html )
A i teraz potrzebuję urządzenia które mi to wszystko połączy tylko nie wiem co to ma byc? Router?
Prosze o jakieś linki do produktów
Pisze w dziale Sieci komputerowe bo mam takie pytanie a w zasadzie to prośbę do znawców tego tematu.
Mam 2 PC i teraz zamierzam dokupić laptopa z wifi oraz drukarkę z możliwością podłącznie do sieci LAN.
(To taka drukarka http://www.techplane...4623fn,507.html )
A i teraz potrzebuję urządzenia które mi to wszystko połączy tylko nie wiem co to ma byc? Router?
Prosze o jakieś linki do produktów
Napisano 26 styczeń 2011, 15:53
Tak, router jest potrzebny i wskazany, jeżeli sieć miałaby mieć dostęp z Internetem. W zależności od potrzeb (czyli funkcjonalności typu QoS) można dobrać coś dla siebie. Dla zwykłej sieci może to być nawet TP-Link TL-WR543G, o ile połączenie z Internetem realizowane jest za pomocą Ethernetu.
Na Forum KŚE od 16.07.2005, 9:30 (ID: 18840)
Napisano 26 styczeń 2011, 19:43
Jeśli to drukarka sieciowa to chyba tak a jeśli zwykła to router musi być wyposażony w print serwer (można też kupić sam print serwer ale nie wiem czy się opłaca). Co do Twojej to nie jestem pewien i nie chcę wprowadzać w błąd (ale skoro pisze, że można ją podłączać do sieci LAN to chyba wystarczy zwykły router). Tutaj znalazłem router obsługujący sieć przewodową i bezprzewodową z modemem ADSL i print serwerem a tutaj to samo tylko bez print serwera.
Użytkownik sebastianp92 edytował ten post 13 październik 2011, 20:14
Napisano 26 styczeń 2011, 20:36
Być może można to stwierdzić po obecności portu USB w tym urządzeniu które ma print serwer.
Ale faktycznie lepiej poczekać aż powie ktoś dokładnie niż pakować kase od razu.
No być może można to stwierdzić po obecnosci portu USB w pierwszym urządzeniu, ale lepiej z zakupem wstrzymam się do czasu gdy ktos odpowie na 100%
Ale faktycznie lepiej poczekać aż powie ktoś dokładnie niż pakować kase od razu.
No być może można to stwierdzić po obecnosci portu USB w pierwszym urządzeniu, ale lepiej z zakupem wstrzymam się do czasu gdy ktos odpowie na 100%
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »