Mam Thunderbirda, bardzo mi przypadł do gustu ten program, ale nie mogę się dowiedziećkilku rzeczy mianowicie:
1. Gdzie można ustawić, by kopie plików pozostawały na WebMailu?
2. Czy można zrobić tak, by takie pliki zostawały na serwerze tylko jednego konta a dla drugiego nie?
3. Czy jeśli dodam nowego użytkownika to będzie dla niego drugi folder?
4. Czy można tak ustawić spam, by wiadomośći AUTMATYCZNIE wykryte były przenoszone do kosza/folderu Spam?
Strona 1 z 1
Thunderbird - kilka pytańm in. SPAM i konta usera.
Napisano 12 luty 2011, 11:41
Korzystasz z protokołu POP3 czy IMAP? Strzelam: POP3, bo Thunderbird domyślnie nie usuwa listów z IMAP.
1. Narzędzia -> Konfiguracja kont -> Konfiguracja serwera -> Pozostaw kopię wiadomości
2. Tak - patrz punkt 1 - opcję można ustawić dla każdego konta osobno
3. Nowego użytkownika w systemie? Thunderbird stworzy nowy profil, więc konfigurujesz konta od nowa
4. Narzędzia -> Konfiguracja kont -> Niechciana poczta -> Przenoś otrzymane wiadomości...
1. Narzędzia -> Konfiguracja kont -> Konfiguracja serwera -> Pozostaw kopię wiadomości
2. Tak - patrz punkt 1 - opcję można ustawić dla każdego konta osobno
3. Nowego użytkownika w systemie? Thunderbird stworzy nowy profil, więc konfigurujesz konta od nowa
4. Narzędzia -> Konfiguracja kont -> Niechciana poczta -> Przenoś otrzymane wiadomości...
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź