Proszę o pomoc. Tapeta na pulpicie zmieniła mi sie na niebieską z napisem "You're in danger. Your computer is infected with spyware." i całą masą informacji o różnych zagrożeniach. Do tego ciągle wyskakuje mi System Tool i nie mogę otworzyć żadnego programu. Ściągnęłam OTL'a, ale nie mogę go włączyć bo wszystko mam zablokowane. Nie wiem wogóle co mam robić. Prosze o dokładne wytłumaczenie mi wszystkiego, bo całkowicie sie na tym nie znam.
Strona 1 z 1
Pomocy! Mam wirusa You're in danger. Your computer is infected with spyware.
Napisano 20 luty 2011, 17:40
Skoro komputer jest zarażony do tego stopnia to ja bym proponował Panda SafeCD (możesz go pobrać tutaj -po ściągnięciu musisz wypalić na płycie jako obraz i potem uruchomić z niej swój komputer, czyli włączyć komputer, włożyć płytę do napędu, zresetować komputer i poczekać na załadowanie się programu). Jakby płyta nie chciała się uruchomić to musisz wykonać porady opisane tutaj -zależnie od wersji BIOS'u. Panda SafeCD to coś jak program antywirusowy ale uruchamiający się poza systemem operacyjnym i dzięki temu może wykryć nawet groźnie zagrożenia jak rootkity i je usunąć
Napisano 11 marzec 2011, 02:10
Znacznie lepszym rozwiązaniem jest odpalić system z CD popularnie nazwany RescueCd, większość AV udostępnia takie coś. Odpalasz CD a potem skanujesz w poszukiwaniu virusów.
Jest to o tyle lepsze niż OTL że np. rootkit-y które bronią plików na działającym systemie wobec takiego skanera są bezbronne.
Znane mi dobrze RescueCD to np. Avira
Jest to o tyle lepsze niż OTL że np. rootkit-y które bronią plików na działającym systemie wobec takiego skanera są bezbronne.
Znane mi dobrze RescueCD to np. Avira
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź