Witam!
Po przeinstalowaniu systemu z XP, na Windows7, mam problem z dźwiękiem. A mianowicie, z bardzo cicho grającym subwoofer'em. Na XP grał normalnie, a teraz nie, choć nic nie odłączałem. Posiadam głośniki LOGITECH S-220. Sterowniki do dźwięku pobrałem ze strony producenta płyty głównej. http://www.gigabyte....3l_1x/download/
W czym może tkwić problem? Bardzo proszę o pomoc, dziękuję i pozdrawiam.
Strona 1 z 1
Problem z dźwiękiem. Cicho grający subwoofer. Pilnie proszę o pomoc!
Napisano 27 luty 2011, 20:53
Spróbuj w ustawieniach dźwięku pod głosić subufera, być może nie jest ustawiony na maxa, klikasz na ikonkę dźwięku na pasku start i tam klikasz na Mikser, a potem ustawiasz suwaki na maxa do góry, następnie klikasz na ikonkę głośników w wyświetlonym Mikserze wchodzisz do zakładki Poziomy i ustawiasz ustawiasz suwaki z dźwiękiem na maxa, po czym zapisujesz zmiany to powinno pomóc.
Napisano 28 luty 2011, 18:19
Tam jest wszystko ma maksa :/
Dodam, że dźwięk gra mi wtedy, gdy w menedżerze dźwięku mam ustawioną konfigurację głośnika na 7.1 lub 5.1, a głośniki są z tyłu wpięte pod "wyjście na głośnik centralny subwoofer", zaś gdy przepnę w inne złącze, wtedy zaś musi być ustawiona konfiguracja głośnika na STEREO lub KWADROFONICZNY.
Co jeszcze może być?
Dodam, że dźwięk gra mi wtedy, gdy w menedżerze dźwięku mam ustawioną konfigurację głośnika na 7.1 lub 5.1, a głośniki są z tyłu wpięte pod "wyjście na głośnik centralny subwoofer", zaś gdy przepnę w inne złącze, wtedy zaś musi być ustawiona konfiguracja głośnika na STEREO lub KWADROFONICZNY.
Co jeszcze może być?
Napisano 28 luty 2011, 20:41
To już musisz sam pobawić się z ustawieniami gniazd, jak masz Realtek to masz w programie to zrobione, że po włączeniu złącza wyświetla listę z tym co to za urządzenie, np głośniki przednie i wtedy to wybierasz z listy. Ten program wygląda tak i w nim wszystko sobie ustawiasz:
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »