Witajcie!
Nowy temat stworzyłem, bo stare nie tyczą się mojego problemu:
otóż mam Windows 7 i zauważyłem, że gdy pobieram zostawię podłączony modem do internetu i komputer pozostanie bez mojej reakcji na dłużej niż 30 minut to internet się automatycznie rozłączy, natomiast analogicznie gdy korzystam z kompa o rozłączeniu nie ma mowy.
Czy ktoś wie jak zrobić aby połączenie przy nieaktywności trwało w sposób ciągły?
Z góry dziękuje za pomoc.
Strona 1 z 1
Niestandardowy problem z rozłączaniem mobilnego internetu
Napisano 14 marzec 2011, 16:10
Co to za modem? Może spróbuj programu do podtrzymywania połączenia, np. Keep Conn.
So have a nice day and see you next time :-)
Bykom - STOP! Promuj akcję, bądź Polakiem.
Napisano 14 marzec 2011, 19:11
HUAWEI E173 właśnie podtrzymywanie nie jest konieczne bo mi go rozłącza nawet w trakcie ściągania danych, problem pojawia się gdy nie tykam się dłużej komputera (np w nocy) wtedy po jakiś 30minutach rozłącza się internet.
Ustawiłem na razie makro, które symuluje ruchy myszki, ale to rozwiązanie bardziej czasowe, niż stałe, chciałbym poznać przyczynę problemu, o ile ktoś będzie mi w stanie pomóc.
Ustawiłem na razie makro, które symuluje ruchy myszki, ale to rozwiązanie bardziej czasowe, niż stałe, chciałbym poznać przyczynę problemu, o ile ktoś będzie mi w stanie pomóc.
Napisano 14 marzec 2011, 19:34
Masz aktywny wygaszacz ekranu? W zarządzaniu zasilaniem masz ustawione wyłączanie monitora po 30 minutach? Może spróbuj zwiększyć ten czas i wtedy sprawdź.
Napisano 14 marzec 2011, 19:50
Wygaszacz mam wyłączony, tak samo jak możliwość odcinania przez system energii w porcie USB. Monitor gaśnie po okolu 10minutach nie aktywności, ale próbowałem ustawić na 1 minute czy zostawić go włączonego. Mimo tego zawsze po upływie 30minut dochodzi do rozłączenia internetu...
W zasilaniu energią wszystkie opcje (nawet zaawansowane) ustawione na maksymalną wydajność...
W zasilaniu energią wszystkie opcje (nawet zaawansowane) ustawione na maksymalną wydajność...
Napisano 14 marzec 2011, 23:04
Spróbuj tej porady:
Cytat
Najedz na ikonkę Mój komputer kliknij prawym, właściwości, sprzęt, menadżer urządzeń, kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, wyszukaj swój modem kliknij prawym, właściwości, zarządzanie energią i odznacz "Zezwalaj komputerowi na wyłączenie tego urządzenia w celu oszczędzania energii". Nie powinno być po tym zabiegu problemu.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »