Korzystał ktoś z tej oferty Play-a i jest mi wstanie powiedzieć jak wygląda prędkość dostępu ponieważ operator oferuje prędkość do 512kbps, a jak to wygląda w rzeczywistości. Ogólnie chciałbym kupić ten internet z myślą o miejscach w których nie mam połączenia z ogólnodostępnymi hotspotami, a głównie bym wykorzystywał te łącze do www, mail, gg i przesyłanie małych plików na FTP więc myślę że spokojnie te 512 wystarczy co wy na to?
Myślę że w większych miastach typu Wrocław, Poznań nie ma problemu z zasięgiem Play, ale jak np. wygląda ta sytuacja w górach okolice Karpacza, Kłodzka? Orientuje się ktoś?
Strona 1 z 1
Play Online 0,5GB lub 30h
Napisano 26 marzec 2011, 12:20
Ja akurat korzystam z oferty Orange, ale to ta sama technologia więc przy Play nie będzie innych różnic niż geograficzne 
W dużych miastach jest ładnie, w centrach można się nawet zabierać za pobieranie plików. Pingi są w zakresie od dobrych do znośnych.
W okolicach w miarę zurbanizowanych net wciąż chodzi, co prawda o ściągnięciu czegoś dużego lepiej zapomnieć, a strony potrafią wczytywać się podejrzanie długo, ale nie ma jakichś większych problemów.
W okolicach z dala od nadajników, a już szczególnie w górach jest problem. Nawet z wcześniejszym, lepszym modemem (taa, nowy "lepszy" modem okazał się jednak gorszy
) jakość połączenia jest marna. Dla przykładu w Krosnowicach (jakieś 6km od Kłodzka) google wczytywało się jakieś 30sek... bez obrazków. W samym kłodzku patrz "okolice w miarę zurbanizowane" 
Jeśli potrzebujesz internetu tylko do sprawdzenia maila czy wyszukania hoteli na trasie to jest dobrym wyjściem, ale od razu nastaw się, że będąc na GSM raczej nie skorzystasz z bardziej zaawansowanych możliwości jak filmy czy gry.
W dużych miastach jest ładnie, w centrach można się nawet zabierać za pobieranie plików. Pingi są w zakresie od dobrych do znośnych.
W okolicach w miarę zurbanizowanych net wciąż chodzi, co prawda o ściągnięciu czegoś dużego lepiej zapomnieć, a strony potrafią wczytywać się podejrzanie długo, ale nie ma jakichś większych problemów.
W okolicach z dala od nadajników, a już szczególnie w górach jest problem. Nawet z wcześniejszym, lepszym modemem (taa, nowy "lepszy" modem okazał się jednak gorszy
Jeśli potrzebujesz internetu tylko do sprawdzenia maila czy wyszukania hoteli na trasie to jest dobrym wyjściem, ale od razu nastaw się, że będąc na GSM raczej nie skorzystasz z bardziej zaawansowanych możliwości jak filmy czy gry.
Napisano 10 kwiecień 2011, 15:19
Internet w Play to tragedia. W godzinach szczytu poniżej 100kb/s to standard. Po północy już jest lepiej, dochodzi do tych 500kb/s.
PC1: AsRock ALiveXFire-eSATA2, AMD Athlon 64 X2 6000+, Palit GeForce 8600 GT sonic + (740/2220 mhz), 2x1GB Patriot 800 Mhz CL5, Seagate Barracuda 500GB + 160GB, Pioneer DVD-RW DVR-218L, Chieftec 450W
PC2: Athlon XP 2700+, 768MB DDR 266Mhz, Radeon 9200, 80GB, CD-RW
Laptop1: Aristo Smart W350 (C2D T6600, 2GB DDR2 800Mhz RAM, IGMA4500HD, HDD 250GB, DVD+-RW)
Laptop2: Toshiba Satellite M40 (Pentium M 1,7Ghz, 1GB DDR2 533Mhz, 60GB, Radeon X200M, DVD+-RW)
Orange Freedom 6 mb/s & UPC 25mb/s
PC2: Athlon XP 2700+, 768MB DDR 266Mhz, Radeon 9200, 80GB, CD-RW
Laptop1: Aristo Smart W350 (C2D T6600, 2GB DDR2 800Mhz RAM, IGMA4500HD, HDD 250GB, DVD+-RW)
Laptop2: Toshiba Satellite M40 (Pentium M 1,7Ghz, 1GB DDR2 533Mhz, 60GB, Radeon X200M, DVD+-RW)
Orange Freedom 6 mb/s & UPC 25mb/s
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »