Ps. ComboFix wykrył rootkita, natomiast avast wykrył jakieś SALITY MALWARE I TROJANA
Strona 1 z 1
Co to za wirus? Miałem rootkita, ale został usunienty, teraz nie wiem co to za syf.
Napisano 27 marzec 2011, 11:13
Witam, świeżo po formacie partycji systemowej, nie miałem jeszcze wgranego antywirusa, podłączyłem pendrive'a kolegi aby mu coś zgrać, i władował mi się rootkit który sparaliżował mi cały system, sformatowałem wszystkie dyski usuwałem różnorakimi programami. Teraz mimo wszystko wykorzystanie procesora jest na poziomie 30-70% przy samej przeglądarce ( mam p4 3.0 ghz z ht ) wcześniej było około 3% :P Do tego komputer wolno się uruchamia i czasami nie mogę nawet słuchać muzyki bo jest spowolniona. Jakim sposobem sprawdzić co to z infekcja, i jak ją usunąć. Teraz jestem świeżo po formacie wszystkich dysku tak więc nie wiem skąd władował się jakiś syf.
Ps. ComboFix wykrył rootkita, natomiast avast wykrył jakieś SALITY MALWARE I TROJANA
Napisano 27 marzec 2011, 12:04
sprawdź czy w BIOS-ie masz odblokowaną opcję "Boot Sector Virus Protection" albo coś podobnego.
Ściągnij sobie jakąś płytę ratunkową np. AVG, Ultimate Boot CD, wypal na płytkę, zbootuj i z poziomu tej płytki zeskanuj wszystkie dyski pod kątem wirusów i innego badziewia
Przejechałeś Combofixem i nie skasował tego badziewia ?
Ściągnij sobie jakąś płytę ratunkową np. AVG, Ultimate Boot CD, wypal na płytkę, zbootuj i z poziomu tej płytki zeskanuj wszystkie dyski pod kątem wirusów i innego badziewia
Przejechałeś Combofixem i nie skasował tego badziewia ?
MSI K9N4 MS-7310 // AMD Athlon 64 X2 3600+ // 2x1 GB Kingston DDR2 667 MHz // GeForce 7600 GS 256 MB // Seagate Barracuda 500 GB 32 MB Cache // Samsung 160 GB 8 MB Cache // AeroCool 80+ 600W //
Debian 6.0 // Windows 7 // Windows XP
All ? ;>
Napisano 27 marzec 2011, 13:23
Z podłączonymi pamięciami przenośnymi użyj UsbFix z opcji Deletion i podaj utworzony log.
Podaj także log z tamtego użycia ComboFixa, bo nawet nie wiadomo co usuwał.
Dorzuć także logi z OTL -> http://forum.instalk...t=13967#p107754
Podaj także log z tamtego użycia ComboFixa, bo nawet nie wiadomo co usuwał.
Dorzuć także logi z OTL -> http://forum.instalk...t=13967#p107754
Napisano 27 marzec 2011, 19:59
Log z OTL'a OTL.Txt - 176 KB
z OTL'a extas Extras.Txt - 23 KB
Z ComboFixa ComboFix.txt - 11 KB
z UsaFixa UsbFix.txt - 4 KB
Z hijackits hijackthis.log - 6 KB
Z usb fixa dośle później, bo jak na razie to się tylko zawiesza ten program, a jak pod koniec pisze ze już 100 % to nie wiem gdzie jest log, jak mi sie uda to dośle
z OTL'a extas Extras.Txt - 23 KB
Z ComboFixa ComboFix.txt - 11 KB
z UsaFixa UsbFix.txt - 4 KB
Z hijackits hijackthis.log - 6 KB
Z usb fixa dośle później, bo jak na razie to się tylko zawiesza ten program, a jak pod koniec pisze ze już 100 % to nie wiem gdzie jest log, jak mi sie uda to dośle
Użytkownik Pegazus edytował ten post 28 marzec 2011, 13:25
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź