Komputer Świat Ekspert - Forum: Program do fakturowania - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Program do fakturowania tylko za pomocą klawiatury

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Th0mas 

• T...
  • PipPipPip
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 1423

Napisano 28 marzec 2011, 20:21

Witajcie.
Poszukuję prostego programu do fakturowania. Zależy mi, aby faktury wpisywało się szybko i łatwo. Bez komplikacji. W przypadku tego typu programów najlepiej jest używać samej klawiatury. Szukam czegoś na wzór programu firmy Ramzes, ale wydruki z tego programu mi nie odpowiadają, a nie można tam ingerować w wygląd dokumentu. No i kwestie uaktualnień są dziwne. Użytkownik jest zmuszany do wykupowania dalszych subskrypcji (jak się dowiedziałem mailowo, po roku, jeśli się nie wykupi uaktualnienia, program przestaje działać). Dlatego szukam czegoś, czym mogę wprowadzać faktury tylko za pomocą klawiatury, czegoś, gdzie mogę edytować wygląd dokumentu oraz żadnych chorych zasad aktualizacji. Najlepiej abym zapłacił raz i miał spokój na zawsze.
Znacie taki program?
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   staszek1977 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 30 maj 2011, 19:20

Ja polecam Tobie program Pakiet Przedsiębiorcy - Faktura VAT. Nie ma w nim żadnych udziwnień - jest prosty i intuicyjny. Można go pobrać za darmo stąd:

http://www.pakietprz....pl/faktura-vat
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   tajemniczy234 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 5

Napisano 08 wrzesień 2011, 12:06

Z powyższego programu nie korzystałem ,ale za to znalazłem fajny program www.szybkafaktura.pl .Jest szybki i łatwy w obsłudze.Używam go i odkryłem ,że ma bardzo dużo funkcji ,które przydadzą się osobie , która założyła firmę i nie tylko.Można nie tylko wystawiać fakturę VAT ,ale też prowadzić książkę przychodów i rozchodów ,zarządzać gospodarką magazynową i wiele innych rzeczy .Spróbuj ,może ten program Ci się spodoba .

Użytkownik tajemniczy234 edytował ten post 08 wrzesień 2011, 12:08

0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   kamol 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 3

Napisano 12 wrzesień 2011, 11:46

Prowadzę firmę parę lat. Korzystałem z kilku programów do fakturowania (były to zazwyczaj darmowe programy w wersji on-line). W końcu postanowiłem, że zainwestuję i kupie jakieś oprogramowanie do wystawiania faktur. Znalazłem niedrogi program 'Infor System'. Zapłaciłem za niego 150 złotych więc całkiem przystępna cena. Prosty w obsłudze, ale posiada też wiele zaawansowanych opcji.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Th0mas 

• T...
  • PipPipPip
  • Postów 1423

Napisano 28 wrzesień 2011, 19:17

Ale pamiętajcie, że chodzi mi głównie o szybkość pisania dużej ilości pozycji i mieszczeniu się na wydruku także znacznej ilości pozycji. CO do interfejsu to właśnie faktura firmy Ramzes najbardziej przypadła mi do gustu, ale na wydruku wiele miejsca jest marnowanego.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   malinarek70 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 13 październik 2011, 10:58

Wypróbuj program Commerbusiness. Posiada on wszystkie wymienione cechy, których oczekujesz.

http://www.commerbusiness.pl
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Gosia82 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 10 listopad 2011, 13:30

Korzystałam już z wielu programów do wystawiania faktur. Jakiś czas temu zaczęłam używać programu efaktury.com.pl. Bardzo prosty w obsłudze i darmowy. Ma bazę produktów i kontrahentów.Można zapisywać faktury i dodawać logo.
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   innistrad 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 22 grudzień 2011, 10:10

Spróbuj z programem Infor System Faktura. Bardzo prosty w obsłudze, możesz też tam manewrować z wyglądem dokumentu. Cena nie jest jakaś straszna, a otrzymujesz bardzo dobre narzędzie - pracuję na tym prawie rok i naprawdę jestem z niego zadowolony.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   grzegorz_b 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 28 grudzień 2011, 14:50

jesteśmy w trakcie tworzenia projektu open source ERP Polskiego na licencji GNU/GPL
http://ceres-erp.sf.net
http://ceres-erp.sf.net/nabor.html

narazie jest to prosty program do fakturowania, obsługuję standardowe skruty klawiszowe (jeszcze nie wszystkie).

Ingerencja w program jak najbardzie mile widziana :). Dostępne źródła.

Wszystkie uwagi mile widziane, możliwość szybkich poprawek zmian programu.
0

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   _smerf_ 

• Nowy Uczestnik
  • Wyświetl galerię
  • Postów 52

Napisano 28 grudzień 2011, 20:17

W Komputer Świat 2/2012, który ukaże się w punktach z prasą dnia 09.01.2012 ma ukazać program do fakturowania o nazwie "Fakturant" (aplikacja dla małych i średnich firm) oraz program będący podstawą dla firm handlowo-usługowych o nazwie "Fakturzysta Start". Dodatkowo w numerze ma ukazać się artykuł (poradnik) dotyczący fakturowania w małej firmie. Z tego co się orientuję ma to być pierwsza część poradnika odnośnie darmowych i w małym stopniu obciążających budżet metod fakturowania. Wszystko wskazuje na to, że w kolejnych numerach Komputer Świat ukażą się kolejne części poradnika fakturowania.

Użytkownik _smerf_ edytował ten post 28 grudzień 2011, 23:27

0

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   tajemniczy234 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 5

Napisano 29 grudzień 2011, 14:48

Szybkafaktura.pl jest teraz dostepna z pakietem Office Microsoftu oraz z innymi narzędziami biznesowymi i do prowadzenia firmy
Dla zainteresowanych podam stronkę https://www.wirtualn...o-aliorbank.pl/
mnie zaskoczyli takim pomysłem , bo Office bez instalacji, za abonament to wydaje się innowacyjne podejdzie ale ciekawe, może kogos zainteresuje
0

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   JaroJK 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 09 styczeń 2012, 14:23

Jeśli program tylko do wystawiania dokumentów sprzedaży to polecam Fajny Program.

Prosty w obsłudze, taki dla "blondynki"

link: Fajny Program (trial)
0

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   emikyou 

• Zaawansowany Uczestnik
  • PipPipPipPip
  • Postów 2374

Napisano 10 styczeń 2012, 16:16

Ja używam Mega Fakturki - nie wiem czy będzie Ci odpowiadał, ale przerobiłem dużo programów do faktur i ten jest po pierwsze - bardzo dobry, po drugie - darmowy.
0

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   Bonuel 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 1

Napisano 27 luty 2012, 11:45

mega fakturki są nawet całkiem niezłe..., dobrze to powiązać z profesjonalną obsługą księgową - żeby mówili ile i kiedy zapłacić do skarbówki i ewentalnie jak ominąć pewne kruczki prawne...
systemy erp dla zielonych
0

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

emikyou  : (16 kwiecień 2012 - 13:26) @Ferrari: Na PŁ korzystają z "OpenGL SuperBible: Comprehensive Tutorial and Reference" i "OpenGL Programming Guide: The Official Guide to Learning OpenGL, Versions 3.0 and 3.1"
wtomczak  : (10 kwiecień 2012 - 09:27) masz problem z komputerem napisz na facebooku na stronie WT654, na pewno pomoże
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:36) A co do reklam, to mi na operze adBlock coś nie służy, szczególnie z postami bota redakcji :( od kiedy go dali, to zaczęło się walić..
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:35) Hej witam :) no, jak przestałem kupować Eksperta to wzięli i wstrzymali ;| także nie mam tylko numeru pierwszego i ostatniego :p trochę szkoda, parę lat się było...
neo5628  : (05 kwiecień 2012 - 21:57) Help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140746-problem-z-dzwiekiem/ Proszę
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ludzie, pomóżcie :) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140418-jak-dziala-sprawdzanie-wykonania-zadania-na-stronach-typu-doladujse/
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ds
A:-)Brunuś  : (17 marzec 2012 - 19:17) jest tu ktoś? http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140400-firewire-obudowa-do-dysku-25-—-200-zlo/
Ferrari  : (16 marzec 2012 - 11:12) Polećcie dobrą książkę do OpenGL albo kurs w sieci :)
lisz55  : (15 marzec 2012 - 21:44) przez ktore reklamy? nie widze zeby jakies nowe byly
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) :/
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) az sie nie chce czytac tego forum przez te parszywe reklamy...ale dzidostwo zrobili...
yojo2  : (12 marzec 2012 - 13:26) wchodz na forum przez lynxa :P
Ferrari  : (10 marzec 2012 - 21:21) Jak tu nie korzystać z AdBlocka, kiedy Forum Eksperta wywala reklamę na całą stronę?
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:41) siedze i czytam calkiem niezle ale mogl by ktos wytlumaczyc o co chodzi z dark knightem nie widzialem tego filmu
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:40) to moze rozruszam troche czat http://moviesascode.net/
Pretender  : (06 marzec 2012 - 16:43) rozmowy tak jak Enty prowadziły w powieści Tolkiena :P
dawido90  : (05 marzec 2012 - 15:03) to już poprostu przyzwyczajenie
yojo2  : (04 marzec 2012 - 22:25) mailem przestac tu wchodzic, ale stwierdzilem ze skoro i tak zwykle tu tylko wchodze i wychodze, to wszystko jedno :P
Ferrari  : (04 marzec 2012 - 21:16) Już myślałem, że ruch na forum spada zera, a jednak pochodna zmieniła znak :)
Rozszerz pole shoutboxa