Witam serdecznie,
Mam problem z odtwarzaniem muzyki w Windows Media Player w Windows 7. Mianowicie wyskakuje mi error z informacją o źle działającym lub niezainstalowanym sound device. Czy miał może ktoś już taki problem? Bardzo proszę o pomoc w jak najprostszym rozwiązaniu tego problemu.
Dziękuję i pozdrawiam
Strona 1 z 1
Problem z odtwarzaniem muzyki w Windows 7
Napisano 21 kwiecień 2011, 20:53
Sterowniki do karty dźwiękowej zainstalowane? Sprawdzałeś czy działa w innych programach?
---------------------------------
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
1. Dual Core E5200 @3,83GHz + CM Hyper TX3 | MSI P45 Neo2-FR MOA | 2x 2GB A-Data 800MHz | Gigabyte Radeon HD4850 512MB @700/1098MHz | Barracuda 7200.12 500GB + Samsung F2EG 1TB | BTC DVD-RW | Corsair VX550W | SB X-Fi HD USB | WinFast DTV2000 H | Win 7 Pro x64
2. Acer Extensa 5620Z - Pentium Dual Core T2310 @1466MHz | 3GB RAM GoodRAM 666MHz | GMA X3100 | Momentus 5400.3 120GB | Win 7 Pro x86
Napisano 21 kwiecień 2011, 21:55
Masz rację dźwięk nie działa mi też w innych programach. Przecież Windows 7 chyba instaluje wszystkie potrzebne sterowniki, więc myślałem że mi też zainstalowało. Dobrze jakby można było to rozwiązać jakoś automatycznie. Może wiecie jak mam to rozwiązać?
Napisano 21 kwiecień 2011, 22:37
Przede wszystkim napisz, jaką masz kartę dźwiękową. Wejdź do Menedżera Urządzeń i zobacz, czy na liście jest karta dźwiękowa. Jeżeli jest przy niej wykrzyknik, prawdopodobnie brakuje sterowników. Jeżeli jej nie ma, sprawdź, jaki masz model karty za pomocą systemowego narzędzia Informacje o systemie lub innego programu, np. Everest.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 22 kwiecień 2011, 10:53
Dziękuję wam za szybkie i pomocne odpowiedzi.
Problem rozwiązałem trochę inaczej. Rozwiązanie znalazłem dzięki Windows Troubleshooting Platform. Należy kliknąć w głośniczek po prawej i wybrać Troubleshoot sound problems, a następnie postępować z kreatorem, który się uruchomi, on sam automatycznie powinien poprawić problem. Skorzystałem z filmiku instruktażowego: http://technet.micro...indows/dd572173
Można wejść do platformy również przez Panel sterowania >> System i zabezpieczenia >> Centrum akcji >> Rozwiązywanie problemów (Troubleshooting). Dzięki temu możemy rozwiązać wiele innych problemów(np. z przezroczystością okien Aero) mam nadzieję, że również w tak szybki i prosty sposób. Tu po polsku i trochę obszerniej:
http://technet.micro.../Video/ff949980
Korzystaliście może już z tego? Czy ta platforma faktycznie pomaga we wszystkich problemach?
Problem rozwiązałem trochę inaczej. Rozwiązanie znalazłem dzięki Windows Troubleshooting Platform. Należy kliknąć w głośniczek po prawej i wybrać Troubleshoot sound problems, a następnie postępować z kreatorem, który się uruchomi, on sam automatycznie powinien poprawić problem. Skorzystałem z filmiku instruktażowego: http://technet.micro...indows/dd572173
Można wejść do platformy również przez Panel sterowania >> System i zabezpieczenia >> Centrum akcji >> Rozwiązywanie problemów (Troubleshooting). Dzięki temu możemy rozwiązać wiele innych problemów(np. z przezroczystością okien Aero) mam nadzieję, że również w tak szybki i prosty sposób. Tu po polsku i trochę obszerniej:
http://technet.micro.../Video/ff949980
Korzystaliście może już z tego? Czy ta platforma faktycznie pomaga we wszystkich problemach?
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »