Jakiś czas temu udało mi się podłączyć mój parapet ("płaski" instrument klawiszowy typu keyboard) do internetu. Posiada on wbudowaną przeglądarkę i własny system operacyjny. Umożliwia pobieranie zawartości dodatkowej ze specjalnie przystosowanej strony producenta.
Przeglądarka nie posiada pola adresu przez co teoretycznie ma zablokowaną możliwość łączenia się z innymi stronami niż producenta. Teoretycznie... Przez zupełny przypadek udało mi się to ominąć i mam dostęp do całej zawartości internetu.
Próbowałem za pomocą instrumentu pobierać pliki o identycznym rozszerzeniu jak te udostępniane przez producenta, jednak bez pozytywnego rezultatu. Musi na to pozwalać jakiś skrypt JavaScrpt/PHP.
To teraz czas na moje pytanie - jak zobaczyć kod źródłowy tej strony. Do dyspozycji posiadam:
- Ruter Wi-Fi
- Komputer z kartą sieciową
- Przewodową kartę sieciową na USB
- No i instrument z wejściem na zwykły kabel ethernet
Zastanawiam się, czy nie da się w jakiś sposób podpiąć tego w kolejności: internet -> komputer z kartą (który będzie udostępniał połączenie do) -> karty USB -> instrument, a na komputerze zainstalować jakiegoś programu przechwycającego/kopiującego otrzymywane dane.
Szczerze powiem, że na sieciach, a zwłaszcza na nadsłuchiwaniu nie znam się więc proszę o w miarę jasne instrukcje.
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich, którzy zechcą mi pomóc.

Logowanie »