Użytkownik kermit11 edytował ten post 20 maj 2011, 10:43
Strona 1 z 1
gry się tną
Napisano 20 maj 2011, 10:42
Mam problem otóż od jakiegoś czasu gry (wszystkie) strasznie mi się tną, bez różnicy czy mam najniższe czy najwyższe wymagania. skanowałem kasperskym nic nie wykrył. Dodam że gry które teraz mi się tną kiedyś chodziły płynnie. Czy wiecie co może być tego powodem, defragmentacje też robiłem
Napisano 20 maj 2011, 15:10
Otwórz: Start -> Uruchom -> dxdiag
Wykonaj wszystkie testy. Czy są błędy? Wszystko chodzi płynnie? Przejrzyj programy z działu testowanie i diagnostyka. Sprawdź wydajność karty graficznej. Czy wszystkie sterowniki są zainstalowane? Wejdź do Menadżera Urządzeń (Panel Sterowania -> System -> Sprzęt). Jeżeli zobaczysz wykrzyknik lub pytajnik, podaj nazwy tych urządzeń.
Wykonaj wszystkie testy. Czy są błędy? Wszystko chodzi płynnie? Przejrzyj programy z działu testowanie i diagnostyka. Sprawdź wydajność karty graficznej. Czy wszystkie sterowniki są zainstalowane? Wejdź do Menadżera Urządzeń (Panel Sterowania -> System -> Sprzęt). Jeżeli zobaczysz wykrzyknik lub pytajnik, podaj nazwy tych urządzeń.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 12 lipiec 2011, 18:17
Korzystasz poza tym z jakichś rozbudowanych programów np. do obróbki grafiki? Tak jak kolega wyżej wspomniał sprawdź zużycie procesora bez obciążenia (sprawdź czy jest stabilne, minimalne) i porównaj i napisz jakie jest zużycie procesora podczas grania. Ponadto z jakiego systemu korzystasz? Trzecie przeinstaluj directx'a możliwie na najnowszego obsługiwanego przez Twoją kartę graficzną i zaktualizuj sterowniki do swojej karty graficznej. Trzecie, może być to sypiąca się powoli karta graficzna.
Użytkownik Carlo419 edytował ten post 12 lipiec 2011, 18:18
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź