Strona 1 z 1
Karta graficzna do 700 złotych
Napisano 23 maj 2011, 10:17
Jaki to dokładnie zasilacz? Podaj markę i moel.
Co do karty, to osobiście więcej niż HD5850 bym tu nie wstawiał (do kupienia za ~550zł) - a i tak by się do tego przydało podkręcić procesor.
Co do karty, to osobiście więcej niż HD5850 bym tu nie wstawiał (do kupienia za ~550zł) - a i tak by się do tego przydało podkręcić procesor.

Moje PCty || last.fm || STOP gotowcom z Allegro! || Jak złożyć komputer?
Mnie tu już nie ma. Jak coś, to jestem na forum.cdaction.pl i forum.pclab.pl.
Napisano 23 maj 2011, 18:50
Procesor - wg mnie na dzisiejsze czasy jest na tyle wolny, że HD5850 wydaje się być optimum. Szybsze karty mogą być ograniczone i nie pracować z pełną mocą.
Ponawiam pytanie o markę i model zasilacza.
Ponawiam pytanie o markę i model zasilacza.

Napisano 23 maj 2011, 20:43
Myślę, że zmiana karty tchnie trochę nowego życia w ten sprzęt (choć to zależy od tego co masz aktualnie za kartę). Q6600 + HD5850 powinno na jakiś czas wystarczyć.

Napisano 23 maj 2011, 21:14
Wkładając Radeona HD 5850 w miejsce GeForce 8600GT komputer w grach mocno przyspieszy. Co do procesora to już on trochę ma więc najwydajniejszy nie jest, ale zły też nie jest. Płyta nie powinna sprawiać problemów -ma duży potencjał do podkręcania, ale na tym zasilaczu ja bym tego nie próbował.
Użytkownik sebastianp92 edytował ten post 13 październik 2011, 19:24
Napisano 23 maj 2011, 21:30
Trochę zapasu mocy przy tym zasilaczu jest, więc można spróbować jakiegoś lekkiego OC (np. okolice 3GHz). Więcej bym nie próbował.
Co do różnicy w mocy, to wg techpowerup HD5850 jest praktycznie czterokrotnie wydajniejszy od 8600GT
Co do różnicy w mocy, to wg techpowerup HD5850 jest praktycznie czterokrotnie wydajniejszy od 8600GT

Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź