Dzień dobry! Mam problem następującego typu. Od kilku miesięcy używam routera d-link, sprawował się dobrze, ale ostatnio zaczął się resetować. W sensie: nagle traci nadaną nazwę i zabezpieczenia i w dostępnych sieciach bezprzewodowych pojawia się nazwa d-link, bez zabezpieczeń. Myślałam, że to może jednorazowy problem, ale powtórzyło się już kilka razy. Co może być tego przyczyną? Czy to wina routera?
Strona 1 z 1
Problemy z siecią bezprzewodową - resetujący się router
Napisano 11 czerwiec 2011, 10:21
Odczytaj symbol routera z obudowy i panelu administracyjnego. Sprawdź wersję oprogramowania (firmware) w karcie Tools. Udaj się na stronę D-Linka, wpisz model routera i sprawdź, czy istnieje nowsze oprogramowanie. Jeżeli istnieje, pobierz i wgraj za pomocą panelu admina (komputer powinien być podłączony kablem, a nie bezprzewodowo).
Nie pomogło? Sprawdź swój zasilacz. W porządku? To może być problem z elektroniką (najpierw obejrzyj kondensatory).
Nie pomogło? Sprawdź swój zasilacz. W porządku? To może być problem z elektroniką (najpierw obejrzyj kondensatory).
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 14 czerwiec 2011, 16:49
Bardzo przepraszam, ale ja z mało kumatych, chodzi o obudowę routera?
Czy mogę prosić o trochę dokładniejszą instrukcję? Ja dam radę to zrobić, ale nie miałam dotąd z tym styczności, więc jestem zielona.
Czy mogę prosić o trochę dokładniejszą instrukcję? Ja dam radę to zrobić, ale nie miałam dotąd z tym styczności, więc jestem zielona.
Użytkownik jul987 edytował ten post 17 czerwiec 2011, 11:19
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »