Kiedy chcę coś nagrać mikrofonem (w audacity - najnowsza wersja) to po pierwsze - w audacity mam nieaktywnego comboboxa z wyborem skąd ma nagrywać (z wyjścia, z mikro itp), po drugie jak cokolwiek nagrywam to cały czas mam prostą linię - niezależnie czy coś puszczę czy coś będę mówił nic się nie zmienia. Problem występuje również na TeamSpeak'u - podczas testu mikro i mówienia na jakimś kanale nic. Co ciekawe działa mi na Skype'ie, czym jestem zaskoczony.
Testowałem dwa mikrofony, oba były przed zmianą systemu oraz komputera sprawne - dało się nagrywać (aktualnie używam Win7 32bit, wcześniej miałem WinXP).
Jak to naprawić, żeby znowu dało się nagrywać?
Strona 1 z 1
Niedziałające nagrywanie
Napisano 22 czerwiec 2011, 15:32
Kliknij prawym przyciskiem myszy ikonę głośnika na pasku zadań i otwórz Urządzenia nagrywania. Co masz na liście? Jakie opcje są włączone? Sprawdź, czy mikrofon nie jest wyciszony w mikserze. Jeżeli to nie pomoże, zaktualizuj sterowniki do karty dźwiękowej za pomocą Menedżera Urządzeń lub aplikacji od producenta w Panelu Sterowania.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »