Komputer Świat Ekspert - Forum: Windows 7 Manager 2.1.5 - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

Windows 7 Manager 2.1.5 Tłumaczenie programu na język polski

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Z.F 

• Z.F
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 77

Napisano 28 czerwiec 2011, 15:31

Witam Was.
Tłumaczę na język polski program Windows 7 Manager. Przygotowałem plik *.lang (skopiowałem i zmodyfikowałem plik English.lang, który dostałem od autora programu) i ponownie skopiowałem go do folderu Language. Po uruchomieniu programu i systemu od nowa, program nie widzi mojego pliku, widzi tylko oryginalny plik English.lang
Zależy mi na przetłumaczeniu tego programu. Co mogę zrobić?
Windows 7 64 bit, Windows Manager 64bit pracuję na koncie z uprawnieniami administratora.
ZF
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3531

Napisano 28 czerwiec 2011, 23:33

Ustawiłeś polski język w ustawieniach programu? Jeżeli nie ma w opcjach, poszukaj plików konfiguracyjnych w folderze aplikacji. Jaka jest struktura tego pliku .lang? Może źle napisałeś nagłówki, są w złym kodowaniu, może źle go nazwałeś?
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Z.F 

• Z.F
  • Postów 77

Napisano 29 czerwiec 2011, 18:26

Witaj.
W opcjach programu nie ma. Program nie widzi pliku językowego. Plik English.lang przysłał mi autor Windows 7 Manager'a. Plik skopiowałem po częściowej modyfikacji do folderu językowego i nazwałem go Polish.lang
Nic w nim nie zmieniałem oprócz poleceń ( sam tekst) menu programu. Plik językowy edytowałem w notatniku (kodowanie ANSI). Przyznam się, że tłumaczę 2-gi raz. Kiedyś tłumaczyłem menu innego programu i program ale miałem do dyspozycji specjalny edytor i w programie zmieniało mi się wszystko na bieżąco. Jeśli chodzi o Windows 7 Manager, może to jest sprawa uprawnień? Z Windows 7 nie korzystam zbyt długo...

Mam wkleić tu na Forum zawartość tego pliku?

Użytkownik Z.F edytował ten post 29 czerwiec 2011, 18:38

ZF
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3531

Napisano 29 czerwiec 2011, 20:25

Nie ma w standardowej instalacji pliku English.lang, tylko autor musiał go wysłać? A więc pliki językowe nie istnieją w folderze aplikacji? Prawdopodobnie musisz go odesłać autorowi, gdy przetłumaczysz.

Co mamy rozumieć przez "nie widzi pliku Polish.lang"? Wykrywa tylko English.lang? Czy wcale nie ma wyboru języka?
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Z.F 

• Z.F
  • Postów 77

Napisano 30 czerwiec 2011, 18:24

Witam.
Racja. Założenie jest takie, że po przetłumaczeniu pliku mam odesłać go autorowi.
Sytuacja wygląda następująco:
Ściągnąłem ze strony producenta najnowszą próbną wersję Windows 7 Manager'a. W folderze instalacyjnym programu znajduje się tylko jeden plik językowy (folder Language i plik English.lang). Autor poradził mi skopiować ten plik, przetłumaczyć go, nazwać rodzajem języka i skopiować z powrotem do folderu Language. Po częściowym przetłumaczeniu poleceń menu (chciałem zobaczyć efekt) plik nazwałem Polish.lang i skopiowałem do folderu z językiem. Niestety w opcjach programu nie ma wyboru języka innego niż angielski. Przyznam się szczerze, że nigdy nie przygotowywałem plików typu lang (może nie powinienem się za to zabierać... :Tongue: )
jednak myślę, że powinno mi się udać. Moja rodzina nie zna angielskiego więc taka praca warta jest zachodu.

Zastanawiam się tylko co źle zrobiłem. Wydaje mi się, że w opcjach zmiany języka programu tłumaczenie powinno być dostępne jeśli w folderze jest zmodyfikowany plik (oryginalny też)...

Użytkownik Z.F edytował ten post 30 czerwiec 2011, 18:27

ZF
0

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

emikyou  : (16 kwiecień 2012 - 13:26) @Ferrari: Na PŁ korzystają z "OpenGL SuperBible: Comprehensive Tutorial and Reference" i "OpenGL Programming Guide: The Official Guide to Learning OpenGL, Versions 3.0 and 3.1"
wtomczak  : (10 kwiecień 2012 - 09:27) masz problem z komputerem napisz na facebooku na stronie WT654, na pewno pomoże
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:36) A co do reklam, to mi na operze adBlock coś nie służy, szczególnie z postami bota redakcji :( od kiedy go dali, to zaczęło się walić..
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:35) Hej witam :) no, jak przestałem kupować Eksperta to wzięli i wstrzymali ;| także nie mam tylko numeru pierwszego i ostatniego :p trochę szkoda, parę lat się było...
neo5628  : (05 kwiecień 2012 - 21:57) Help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140746-problem-z-dzwiekiem/ Proszę
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ludzie, pomóżcie :) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140418-jak-dziala-sprawdzanie-wykonania-zadania-na-stronach-typu-doladujse/
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ds
A:-)Brunuś  : (17 marzec 2012 - 19:17) jest tu ktoś? http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140400-firewire-obudowa-do-dysku-25-—-200-zlo/
Ferrari  : (16 marzec 2012 - 11:12) Polećcie dobrą książkę do OpenGL albo kurs w sieci :)
lisz55  : (15 marzec 2012 - 21:44) przez ktore reklamy? nie widze zeby jakies nowe byly
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) :/
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) az sie nie chce czytac tego forum przez te parszywe reklamy...ale dzidostwo zrobili...
yojo2  : (12 marzec 2012 - 13:26) wchodz na forum przez lynxa :P
Ferrari  : (10 marzec 2012 - 21:21) Jak tu nie korzystać z AdBlocka, kiedy Forum Eksperta wywala reklamę na całą stronę?
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:41) siedze i czytam calkiem niezle ale mogl by ktos wytlumaczyc o co chodzi z dark knightem nie widzialem tego filmu
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:40) to moze rozruszam troche czat http://moviesascode.net/
Pretender  : (06 marzec 2012 - 16:43) rozmowy tak jak Enty prowadziły w powieści Tolkiena :P
dawido90  : (05 marzec 2012 - 15:03) to już poprostu przyzwyczajenie
yojo2  : (04 marzec 2012 - 22:25) mailem przestac tu wchodzic, ale stwierdzilem ze skoro i tak zwykle tu tylko wchodze i wychodze, to wszystko jedno :P
Ferrari  : (04 marzec 2012 - 21:16) Już myślałem, że ruch na forum spada zera, a jednak pochodna zmieniła znak :)
Rozszerz pole shoutboxa