Użytkownik Kapustnik edytował ten post 28 czerwiec 2011, 18:00
Strona 1 z 1
Problem z połączeniem na własne serwery
Napisano 28 czerwiec 2011, 17:56
Otóż mam pewien problem, a mianowicie nie mogę się - ani nikt inny - połączyć na serwery hostowane przeze mnie. Nie mam routera, wyłączanie zapory czy i antywirusa nie pomaga. Przy próbie łączenia na adres 127.0.0.1 w odpowiedzi dostaję jedynie timeout. OS - Windows XP SP3. Czy jest ktoś w stanie pomóc mi z tym problemem?
Napisano 28 czerwiec 2011, 23:29
Upewnij się, że wszystkie usługi związane z zaporami i antywirusami są wyłączone: Start -> Uruchom -> services.msc. Jeżeli nie pomoże, wejdź do ustawień zapory sieciowej w Panelu Sterowania i dodaj wyjątek do programu dla wszystkich możliwych sieci. Co oczekujesz po wejściu na 127.0.0.1 w przeglądarce? Jeżeli nie postawiłeś serwera, żadna strona się nie wyświetli. Jesteś pewny, że masz zewnętrzny adres IP? Wtedy to nie będzie 127.0.0.1, tylko inny - uzyskasz go, wpisując komendę ipconfig w konsoli. Listę połączeń wyświetlisz otrzymasz w poleceniu netstat -a.
Pobierz program Process Explorer ze strony Sysinternals. We właściwościach każdego procesu znajdziesz listę połączeń i ich stan. Dalej nie znasz problemu? Wygeneruj logi OTL, zamieść na wklej.org i podaj tu linki. Może coś siedzi w systemie.
Pobierz program Process Explorer ze strony Sysinternals. We właściwościach każdego procesu znajdziesz listę połączeń i ich stan. Dalej nie znasz problemu? Wygeneruj logi OTL, zamieść na wklej.org i podaj tu linki. Może coś siedzi w systemie.
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 29 czerwiec 2011, 10:08
Zapomniałem dodać - jest to serwer gry, a niemożność połączenia występuje nawet przy wyłączonych wszystkich połączeniach sieciowych.
Wszystko wygląda - chyba - jak wyglądać powinno. Przy procesie jest tylko jedno połączenie na porcie 7777 (na tym porcie stoi serwer), ma status 'LISTENING'. Logi. A IP adres mam zewnętrzny, tak.
Wszystko wygląda - chyba - jak wyglądać powinno. Przy procesie jest tylko jedno połączenie na porcie 7777 (na tym porcie stoi serwer), ma status 'LISTENING'. Logi. A IP adres mam zewnętrzny, tak.
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »