Mam mały problem. Jestem dość zielony jeśli chodzi o AS.
Tworzę playerka we flashu i chciałbym, aby animacja na samym początku byla zatrzymana.
Dzięki zastosowanej funkcji stop(), wszystko jest niby dobrze, jednak gdy chcę ją odtworzyć, funckją play() ta działa
tak samo jak nextFrame(), czyli przesuwa animacje o 1 klatke i się zatrzymuję. Wydaje mi się, że w jakiś sposób oddziaływuje na nią funkcja stop().Od przesuwania animacji o pojedyncze klatki mam osobne przyciski ff i bb, więc przycisk pp ma ją odtworzyć w całości.
W jaki sposób można rozwiązać ten problem (odtworzenie animacji po uprzednim jej zatrzymaniu na samym początku) ?
Poniżej mój kod:
onEnterFrame = function()
{
stop();
ff.onPress = function() {nextFrame();}
bb.onPress = function() {prevFrame();}
pp.onPress = function() {play();}
ss.onPress = function() {stop();}
}
pozdrawiam.
Strona 1 z 1
[Flash] zatrzymanie animacji na początku
Napisano 29 czerwiec 2011, 23:31
Sprawdź, czy funkcja onEnterFrame jest wykonywana dla każdej klatki, czy tylko dla pierwszej. Spróbuj wewnątrz funkcji dopisać gdzieś dowolny tekst albo wyświetlić komunikat. Jeżeli będzie pojawiał się po zmianie każdej klatki, za każdym razem wywołuje się również stop(). Pozostaje znaleźć inne wyjście (poszukaj innego zdarzenia niż onEnterFrame).
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź