PS. Czy jest szansa przywrócenia poprzedniego profilu, czy tez pozostaje ręczne przenoszenie wszystkiego do tego nowo utworzonego??
Uszkodzony profil w Win 2000
Napisano 05 lipiec 2011, 15:02
PS. Czy jest szansa przywrócenia poprzedniego profilu, czy tez pozostaje ręczne przenoszenie wszystkiego do tego nowo utworzonego??
Napisano 05 lipiec 2011, 15:48
System z jakiś powodów nie mógł odczytać pierwotnych folderów, więc utworzył nowy na bazie domyślnego. Może też spróbuj z "Ostatnia działająca konfiguracja" z menu przy starcie systemu (uruchamiane przyciskiem F8), choć jeśli udało się zalogować to może okazać się to nie wystarczające. :|
p.s. Szansa zawsze jest, choć bez pewności...
Fujitsu SIEMENS Computers AMILO K7610W [AMD® Sempron™ Mobile 3000+ (1.8-GHz, 128-KB L2), Windows® XP Home Edition, RAM 704MB (max. 2GB) DDR (333 Mhz), HDD 40 GB SMART, DVD±R/RW Dual Layer, 15" XGA 1024x768, S3 Unichrome Pro VGA 64MB, VGA TV - Out, PCMCIA 1x typ II, USB 2.0 x4, LAN 10/100, Modem 55,6kbps, WiFi 802.11 b/g, Line In Line Out S/PDIF, Zgodny z SoundBlaster Pro, Touch Pad, 2.8 kg]
Napisano 05 lipiec 2011, 15:55
Użytkownik Maciej :) dnia 05 lipiec 2011, 15:48 napisał
"Ostatnia ..." nie działa. Rejestr odsyła we wszystkich wpisach dot. profilu do /Administrator.XXX zamiast do /Administrator. Zastanawiałem się nad użyciem płyty Rescue i wywaleniem katalogu /Administrator.XXX i przemianowaniu starego /Administrator na /Administrator.XXX, ale nie wiem czy to mam sens
Napisano 05 lipiec 2011, 15:56
Zmień nazwę katalogu Administrator.XXX na NOWY. Zmień nazwę folderu Administrator na Administrator.XXX. Jeżeli to nie będzie możliwe, postępuj zgodnie ze wskazówkami na stronie Microsoftu. Przygotuj narzędzia awaryjne, gdyby coś się nie powiodło (płytę z systemem, dyskietkę startową lub dowolną dystrybucję Linuksa startującą z płyty).
Utraciłeś dostęp do katalogu, zatem system stworzył nowy. Przeskanuj komputer programem antywirusowym. Wygeneruj logi z OTL i wklej na wklej.org. Zamieść linki. Musimy się upewnić, że na komputerze nie ma wirusów.
I jeszcze jedno: Start -> Uruchom -> cmd -> chkdsk C: /F (gdy C: to partycja systemowa)
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 05 lipiec 2011, 17:52
Użytkownik Ferrari dnia 05 lipiec 2011, 15:56 napisał
Dziękuję pięknie. Na stronie Microsoftu trafiłem na inną poradę dot. wykasowanie tego wpisu w HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList
PS. Dziwi mnie tylko, że we wskazanej lokacji jest tylko profil Administrator.XXX, a śladu nie ma po starym ??
PS2. Jutro zasiądę do maszyny i opowiem jak mi poszło. Oby dobrze, bo backup mam sprzed tygodnia
Użytkownik Bazyl3 edytował ten post 05 lipiec 2011, 17:53
Napisano 06 lipiec 2011, 08:19
Użytkownik Ferrari dnia 05 lipiec 2011, 15:56 napisał
Zmień nazwę katalogu Administrator.XXX na NOWY. Zmień nazwę folderu Administrator na Administrator.XXX. Jeżeli to nie będzie możliwe,
Nie jest możliwe podczas działania systemu, ale spróbuję odpalić płytkę rescue i wtedy zmienić nazwy, zanim zabiorę się do grzebania w rejestrze
POMOGŁO!!! Dzięki piękne za pomoc :D Lecę robić kopię zapasową ze wszystkiego co mam, a potem przeskanuję OTLem i zobaczę czy to NOD dał ciała, czy to coś innego.
Użytkownik Bazyl3 edytował ten post 06 lipiec 2011, 09:47
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź