Do routera TP-Link TL-WR740N są wpięte 2 komputery:
1. Laptop (XP Pro) do wejścia 2 z adresem 192.168.1.102
2. Stacjonarny (XP Home) do wejścia 3 z adresem 192.168.1.101
Sytuacja zdarzyła się kilka razy. Po włączeniu laptopa Internet jest tylko przez chwilę. Potem pada. W oknie Połączenie Lokalne ilość pakietów wysłanych spada do 0, odebranych - zostaje, ile było wcześniej. Jeżeli podłączę kabel ponownie, nacisnę Napraw, dostęp do Internetu jest przez kilka sekund. Co pomaga? Włączenie komputera stacjonarnego!
Dlaczego migają obie lampki, gdy włączony jest tylko laptop? Po włączeniu stacjonarnego lampki już świecą stabilnym światłem. Po odłączeniu jednego kabla lampka nie świeci, czyli prawidłowo. Nie próbowałem włączać i wyłączać routera. Podejrzewam błąd w oprogramowaniu. Obecna wersja softu to 3.11.7 Build 100603. Ostatnia werja: 9/10/2010 build 100910. Aktualizować? Nie widzę pełnej listy zmian, a w ostatniej nic o tym nie ma. Ktoś miał taki problem?
Strona 1 z 1
Brak połączenia z Internetem - router TL-WR740N Do momentu włączenia komputera stacjonarnego
Napisano 10 lipiec 2011, 15:48
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
Napisano 21 lipiec 2011, 18:41
A czy na odwrót router reaguje podobnie? Tj. gdy odepniesz lapka i zostawisz podpięty stacjonarny to czy na stacjonarce dzieje się to samo? Tak czy siak polecam aktualizacje routera. Tak poza tym próbowałeś sprawdzić jak się sprawa ma przy podłączeniu obydwu komputerów do innych gniazd? Jeśli masz możliwość sprawdź jak wygląda sytuacja na innej sztuce tego samego modelu tego routera. Mnie akurat przy moim routerku negeara dgn1000, który kupiłem w ramach umowy po promocji od Orange, aktualizacja softu pomogła w problemie z "wieszającego się połączenia wifi".
Strona 1 z 1
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »