System
Windows xp pro sp3
Karta dźwiękowa:
Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] PCI
Płyta główna:
ID płyty głównej 06/22/2004-Springdale-G-6A79AM4DC-00
Nazwa płyty głównej MSI MS-7012 (Medion OEM)
Mikroukład płyty głównej:
Mostek północny (Northbridge): Intel Springdale i865PE
Mostek południowy (Southbridge): Intel 82801EB ICH5
Nie wiem czy z tych informacji to wynika ale wydaje mi się ze moja karta jest zintegrowana z płytą główną lub coś takiego, więc domyślam się, że wymienić się nie da samemu...lub nawet wcale ale w końcu jest to karta dźwiękowa, dźwięk mam, więc mikrofon tez musi w jakiś sposób zadziałać? liczę na wasza pomoc
Czemu mi się wydaje ze jest zintegrowana? Otwierałem komputer i widziałem srebrną małą obudowę z której wychodziły wyjścia na mikrofon oraz głośniki i była w jakiś sposób przyczepiona lub przylutowana do płyty głównej..do tego była tylko ta srebrna obudowa i nic więcej jak w normalnych kartach gdzie taka "karta" jest połączona z wyjściami na mikrofon oraz głośniki.
Tutaj zamieszczam screen ( nie jest to moja karta ale wygląda prawie tak samo) moja ma 3 wejścia (czarny,zielony i różowy) oraz inne 3 (wszystkie różowe, nie pasuje do nich mikrofon ani głośniki więc nie wiem do czego one są)

@EDIT
Informacje o wyglądzie mojej karty i to ze jest przylutowana mogą być złe ;D właśnie sobie zdałem sprawę ze ja sprawdzałem mój stary komputer...a nie ten co teraz korzystam.
Użytkownik tarnos12 edytował ten post 12 lipiec 2011, 00:49

Logowanie »
Dodaj odpowiedź