Komputer Świat Ekspert - Forum: avast a incredimail - Komputer Świat Ekspert - Forum

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1

avast a incredimail

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   adam_per 

• Nowy Uczestnik
  • Grupa: Czytelnicy
  • Postów 9

Napisano 19 lipiec 2011, 16:09

witam,
zainstalowałem IncrediMail i przy pierwszym uruchomieniu wyskoczył jakiś komunikat z avasta - zignorowałem go i porażka IncrediMail nie działa. Wpisywałem prawidłowe dane moich kont email i hasła. Mimo to nie działa.
pozdrawiam
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Grupa: Moderatorzy
  • Postów 3531

Napisano 19 lipiec 2011, 17:09

Wyłącz na chwilę osłonę poczty w Avaście i spróbuj ponownie. Jeżeli to nie pomoże, źle skonfigurowałeś konta pocztowe w programie IncrediMail. Dla pewności spróbuj skonfigurować innego klienta poczty, np. Thunderbird, Opera Mail.

Jakie masz ustawienia w Avaście, które dotyczą osłony poczty?
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   adam_per 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 9

Napisano 19 lipiec 2011, 17:28

Wyświetl postUżytkownik Ferrari dnia 19 lipiec 2011, 17:09 napisał

Wyłącz na chwilę osłonę poczty w Avaście i spróbuj ponownie. Jeżeli to nie pomoże, źle skonfigurowałeś konta pocztowe w programie IncrediMail. Dla pewności spróbuj skonfigurować innego klienta poczty, np. Thunderbird, Opera Mail.

Jakie masz ustawienia w Avaście, które dotyczą osłony poczty?

nie, to nie to. Wyłączyłem osłonę i dalej to samo
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Postów 3531

Napisano 19 lipiec 2011, 17:57

Czy to był na pewno Avast, a nie zapora systemu Windows? Na stronie Konfigurowanie zapory systemu Windows masz opis z obrazkami, jak dostać się do jej ustawień. Znajdź na liście wyjątków program IncrediMail i zaznacz obie kratki. Jeżeli go nie ma, dodaj wyjątek ręcznie (musisz znaleźć folder aplikacji).
Przygoda w Biurowej Dzielnicy - TODA :: Przyszłość sieci Webb i informatyzacja Polski
There is a road to freedom. Its milestones are Obedience, Endeavor, Honesty, Order, Cleanliness, Sobriety, Truthfulness, Sacrifice, and love of the Fatherland.
0

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   adam_per 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 9

Napisano 19 lipiec 2011, 19:16

nie był zaznaczony na liście wyjątków zapory, więc go włączyłem. Mimo to IncrediMail nie działa.
0

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Postów 3531

Napisano 19 lipiec 2011, 21:46

1. Wyłącz na chwilę zaporę systemu Windows. Sprawdź, czy działa. Włącz zaporę z powrotem.
2. Wyłącz na chwilę Avasta. Sprawdź, czy działa. Włącz Avasta ponownie.
3. Czy po uruchomieniu IncrediMail pojawia się czerwona ramka na krawędziach ekranu?
4. Uruchom IncrediMail. Kliknij: Start -> Uruchom -> cmd -> netstat -a -b. Wklej wynik na forum.
5. Upewnij się, że poprawnie skonfigurowałeś konta (nazwa użytkownika, port, serwer, szyfrowanie).
6. Spróbuj innych programów pocztowych, np. Thunderbird.
0

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   adam_per 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 9

Napisano 19 lipiec 2011, 23:42

1. zrobione - nadal IncrediMail nie działa.
2. zrobione - nadal IncrediMail nie działa.
3. nie.
4. wynik
5. nie mam dostępu do wszystkich opcji, np. do "Protection Center Settings", port, serwer, szyfrowanie.
6. Thunderbird działa

na chwile zaczął działać IncrediMail, ale później znowu lipa
0

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   Ferrari 

• Tajny agent USB
  • Postów 3531

Napisano 20 lipiec 2011, 00:25

Cytat

4. wynik
To jest żart? Chodzi o to, co wyświetli się w konsoli. Prawy klawisz myszy na czarnym tle -> Oznacz

Stawiam na złą konfigurację kont pocztowych w IncrediMail. Koniecznie chcesz używać tego programu? Thunderbird jest darmowy i wzorowo obsługuje protokół IMAP. Brakujące funkcje uzupełnisz rozszerzeniami, a jest ich pełno.
0

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   adam_per 

• Nowy Uczestnik
  • Postów 9

Napisano 21 lipiec 2011, 11:42

ruszył, nareszcie. Po którymś razie IncrediMail zaczął działać. Tylko, że teraz ściąga wszystkie widomości (ponad 700) co chwila, zamiast tylko najnowsze, które przyszły. Jakie jest rozwiązanie tego?
0

Strona 1 z 1

Szybka odpowiedź

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox

emikyou  : (16 kwiecień 2012 - 13:26) @Ferrari: Na PŁ korzystają z "OpenGL SuperBible: Comprehensive Tutorial and Reference" i "OpenGL Programming Guide: The Official Guide to Learning OpenGL, Versions 3.0 and 3.1"
wtomczak  : (10 kwiecień 2012 - 09:27) masz problem z komputerem napisz na facebooku na stronie WT654, na pewno pomoże
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:36) A co do reklam, to mi na operze adBlock coś nie służy, szczególnie z postami bota redakcji :( od kiedy go dali, to zaczęło się walić..
Maciej :)  : (08 kwiecień 2012 - 09:35) Hej witam :) no, jak przestałem kupować Eksperta to wzięli i wstrzymali ;| także nie mam tylko numeru pierwszego i ostatniego :p trochę szkoda, parę lat się było...
neo5628  : (05 kwiecień 2012 - 21:57) Help http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140746-problem-z-dzwiekiem/ Proszę
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ludzie, pomóżcie :) http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140418-jak-dziala-sprawdzanie-wykonania-zadania-na-stronach-typu-doladujse/
PiKey  : (21 marzec 2012 - 18:24) ds
A:-)Brunuś  : (17 marzec 2012 - 19:17) jest tu ktoś? http://forum.ks-ekspert.pl/topic/140400-firewire-obudowa-do-dysku-25-—-200-zlo/
Ferrari  : (16 marzec 2012 - 11:12) Polećcie dobrą książkę do OpenGL albo kurs w sieci :)
lisz55  : (15 marzec 2012 - 21:44) przez ktore reklamy? nie widze zeby jakies nowe byly
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) :/
Pretender  : (15 marzec 2012 - 18:22) az sie nie chce czytac tego forum przez te parszywe reklamy...ale dzidostwo zrobili...
yojo2  : (12 marzec 2012 - 13:26) wchodz na forum przez lynxa :P
Ferrari  : (10 marzec 2012 - 21:21) Jak tu nie korzystać z AdBlocka, kiedy Forum Eksperta wywala reklamę na całą stronę?
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:41) siedze i czytam calkiem niezle ale mogl by ktos wytlumaczyc o co chodzi z dark knightem nie widzialem tego filmu
lisz55  : (09 marzec 2012 - 21:40) to moze rozruszam troche czat http://moviesascode.net/
Pretender  : (06 marzec 2012 - 16:43) rozmowy tak jak Enty prowadziły w powieści Tolkiena :P
dawido90  : (05 marzec 2012 - 15:03) to już poprostu przyzwyczajenie
yojo2  : (04 marzec 2012 - 22:25) mailem przestac tu wchodzic, ale stwierdzilem ze skoro i tak zwykle tu tylko wchodze i wychodze, to wszystko jedno :P
Ferrari  : (04 marzec 2012 - 21:16) Już myślałem, że ruch na forum spada zera, a jednak pochodna zmieniła znak :)
Rozszerz pole shoutboxa