Witam!
Od ok. 2 tygodni męczę się się z Vistą Home Premium SP2 zainstalowaną na laptopie Samsung NP-SA11.
System potrafi zawiesić się w każdej chwili-przy uruchamianiu maszyny jak i przy normalnej pracy. Próbowałem wyłączyć zbędne programy w autostarcie - nic, wyczyścić system z zbędnych plików - nic, wykorzystałem funkcję napraw komputer=>napraw błędy przy starcie - nic, włączyć tryb diagnostyczny w msconfig - nie chce się taraz w ogóle uruchomić, nawet awaryjny.
Brakuje mi już pomysłów. Mam nadzieje, że format i instalacja nowego systemu będzie ostatecznością ostateczną.
Linux Ubuntu działa normalnie, więc wykluczam wszelkie problemy sprzętu. Ramy są czyste, dysk także w porządku.
Można jeszcze coś z tym zrobić?
Pozdrawiam, delphinista007
Strona 1 z 1
Vista SP2 zamraża się kiedy chce
Napisano 20 lipiec 2011, 11:36
Mój komp: Asus P5K, Intel Core 2 Duo E6750, 2x1GB GeiL DDR2 800 Mhz, Palit GeForce 8600GT Sonic+ 256MB DDR3, Samsung SpinPoint F3EG 500GB , Chieftec 450W, Windows Vista Home Premium
Mój Last.fm
Mój Last.fm
Napisano 21 lipiec 2011, 11:55
Włączyłem uruchamianie diagnostyczne w msconfig i na razie wszystko wygląda obiecująco.
Które usługi trzeba włączyć, żeby mieć dostęp do internetu? Na razie np. chcę włączyć usługę listy sieci, ale nie da się, bo występują powiązania :/.
Które usługi trzeba włączyć, żeby mieć dostęp do internetu? Na razie np. chcę włączyć usługę listy sieci, ale nie da się, bo występują powiązania :/.
Mój komp: Asus P5K, Intel Core 2 Duo E6750, 2x1GB GeiL DDR2 800 Mhz, Palit GeForce 8600GT Sonic+ 256MB DDR3, Samsung SpinPoint F3EG 500GB , Chieftec 450W, Windows Vista Home Premium
Mój Last.fm
Mój Last.fm
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź