Witam podłączyłem sobie Funai LH850-M32 jako monitor przesz hdmi-dvi do kompa i mam strasznie nieostry obraz, dodam, że jak ustawie rozdzielczość 1024x768 to da się przeczytać literki ale obraz i tak nie jest ostry (pulpit, net itp.), ale filmy FHD są czyste.
Przypuszczam, że to coś z ustawieniami.
Aha moja karta to GTX 260
Strona 1 z 1
Funai LH850-M32 jako monitor
Napisano 22 lipiec 2011, 10:20
Po podłączeniu, na kompie powinieneś ustawić rozdzielczość natywną telewizora. Skalowanie do mniejszej może skutkować pogorszeniem jakości obrazu.
Napisano 22 lipiec 2011, 18:12
Byłem w pracy nie mogłem odpisać, a więc:
W panelu nvidia mam dwa tryby : PC i HD. W PC max. rozdziałka to 1360x780 a w Trybie HD mam max FHD (pisze natywna, zalecana). Podłączone mam tak: TV->HDMI->DVI->komp.
Dodam że jak miałem jeszcze monitor i podłączyłem pod drugie złącze TV w karcie to samo mi się ustawiło 1600x1200 i obraz był jak żyleta, więc coś jest nie tak:/
W panelu nvidia mam dwa tryby : PC i HD. W PC max. rozdziałka to 1360x780 a w Trybie HD mam max FHD (pisze natywna, zalecana). Podłączone mam tak: TV->HDMI->DVI->komp.
Dodam że jak miałem jeszcze monitor i podłączyłem pod drugie złącze TV w karcie to samo mi się ustawiło 1600x1200 i obraz był jak żyleta, więc coś jest nie tak:/
Napisano 23 lipiec 2011, 19:25
Nie będe pisał nowego temat a podepnę się pod tego:
Otóż, za dwa tyg. mam wypłatę i planuje zakup monitora, może coś doradzicie?
Wymagania: LED, FHD, dobre odwzorowanie kolorów
Komputer służy do grania w gry oraz praca : Exel, Word.
cena do 900 zł ale to max., najlepiej coś z tańszych.
Otóż, za dwa tyg. mam wypłatę i planuje zakup monitora, może coś doradzicie?
Wymagania: LED, FHD, dobre odwzorowanie kolorów
Komputer służy do grania w gry oraz praca : Exel, Word.
cena do 900 zł ale to max., najlepiej coś z tańszych.
Napisano 25 lipiec 2011, 06:56
Użytkownik H-A-S-E-O dnia 22 lipiec 2011, 18:12 napisał
Byłem w pracy nie mogłem odpisać, a więc:
1600x1200 nie mogło się ustawić, bo Twój telewizor ma natywną rozdzielczość 1366x768 (tak jest podane na stronie producenta) i taką powinieneś ustawić. Być może 1600x1200, to była rozdzielczość monitora, a dla telewizora została ustawiona inna, właściwa dla niego. Po podłączeniu TV do kompa, ustaw ręcznie 1366x768 i zobacz, czy to pomoże.
Strona 1 z 1
Szybka odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
Zmień widoczność shoutboxa Shoutbox
|

Logowanie »
Dodaj odpowiedź